fbpx
Logo
Menu sluiten
Redactie
Redactie

De kracht van de natuur

Nieuwe bergmeertjes in Kleinarl dankzij noodweer

Twee weken geleden was het noodweer in sommige delen van Oostenrijk. Nu blijkt dat in Kleinarl ‘dankzij’ dit noodweer twee nieuwe bergmeertjes zijn ontstaan. De modderstromen die rondom de Jägersee naar beneden zijn gekomen hebben bepaalde beekjes een ander verloop gegeven, waardoor Kleinarl nu twee schitterende blauwe bergmeertjes rijker is. “We hoeven niet meer naar de Maledieven, wij hebben nu ook zulk water”, zeggen de inwoners al!

Wandelpaden meteen aangepast

De modderstromen beschadigden ook enkele wandelpaden in het gebied. Bij de reparatie hebben ze de wandelpaden maar meteen verlegd, zodat deze nu ook langs deze prachtige meertjes komen. Het ziet er namelijk naar uit dat de meertjes niet tijdelijk zijn. In beide meertjes komen beekjes uit, waardoor en een constante aanvoer van nieuw bergwater is.

De gemeente bedenkt al nieuwe namen

Waarschijnlijk gaan de beide meertjes de namen Josefisee 1 en Josefisee 2 krijgen. Vernoemd naar de beheerder van dit gebied, die Josef heet. Nog staan de namen niet vast. De gemeente staat open voor alternatieven en beslist op een later moment wat de definitieve namen worden. Weet jij nog een leuke naam? Stuur het maar op naar Kleinarl!

Bergmeren als trekpleister in Kleinarl

Toeristen zijn hartelijk welkom om de nieuwe bergmeertjes te bezoeken. Nu al zijn de wat hoger gelegen bergmeren Jägersee en Trappenkarsee geliefd bij de toeristen en daar komen deze twee meertjes nu mij. De burgemeester laat het niet na om meteen wat reclame te maken in de nieuwsberichten: “Waar het Grossarltal het dal van de almen genoemd wordt, zijn wij als Kleinarl nu het dal van de meren”.

Hoe heftig en vernietigend het noodweer ook was, de natuur heeft gelukkig ook altijd weer mooie verrassingen in petto. Dit keer dus twee nieuwe en schitterende bergmeertjes. Misschien gaan wij binnenkort zelf eens even een kijkje nemen…


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.