fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

Knallend het nieuwe jaar in!

Nieuwjaarsdag in Zauchensee

Het is 1 januari 2019, 6:15 uur en de wekker gaat. Dat is vroeg voor nieuwjaarsdag, maar het is de moeite waard want het heeft de dag ervoor een halve meter gesneeuwd en de zon begint al door de wolken heen te breken. Ruim een uur rijden vanuit Piesendorf naar Zauchensee waar Valentijn, Wouter en ik het jaar goed beginnen in de verse poedersneeuw onder een stralend zonnetje.  Welkom 2019 en gelukkig nieuwjaar aan al onze volgers en Oostenrijk liefhebbers!

Oudjaarsavond op de berg in Oostenrijk: vroeg naar bed

Sinds mijn ouders en Valentijn in Piesendorf wonen heb ik hier al een aantal keer oud & nieuw gevierd en ook dit jaar was ik er weer gezellig bij. Waar het in Nederland nog wel eens stressen is bij wie je oud & nieuw gaat vieren of naar welk feestje je moet gaan, hier in Oostenrijk was het dit jaar allemaal lekker overzichtelijk. Om 12 uur een lekker glas bubbels aan de zelf gebouwde ijsbar, uitzicht op het vuurwerk in Kaprun, Bruck en Schüttdorf, zelf wat pijlen de lucht in schieten vanaf de berg en hopsakee lekker het bed in daarna om weer vroeg op te staan voor verse poeder! Hier in Oostenrijk is de vuurwekrgekte trouwens sowieso na zo’n 20 minuten al wel weer afgelopen dus je mist verder weinig!

Nieuwjaarsdag in Zauchensee: verse poeder en stralende zon

Vanaf komende zondag hebben Wouter, Valentijn en ik weer een druk programma voor nieuwe opnames dus vandaag deden we qua filmen even rustig aan. Lekker kopje koffie bij Wouter die in Altenmarkt woont en daarna door naar Zauchensee. Waarom Zauchensee? Het staat bekend als ‘schneeloch’ en krijgt meestal flink wat poeder! Zelf vind ik het ook altijd gewoon een lekker klein overzichtelijk skigebied en dat heeft zo z’n voordelen, zo ondervond Valentijn vorige week al in Rauris. En wat en dag was het! Het heeft hier sinds zondag hard gesneeuwd – in Zauchensee waren de geparkeerde auto’s zelfs totaal verdwenen – maar vandaag kwam de zon tevoorschijn om 2019 een warm welkom te heten. Bepakt met onze poederski’s en lawine-uitrusting dachten we een paar lekkere poederruns te maken, maar dat viel tegen. De sneeuw was toch behoorlijk zwaar en verwaaid, dus zijn we snel geswitcht naar de gewone ski’s. Wat lekker om zo het nieuwe jaar te beginnen zeg. Hoe begon jij het nieuwe jaar?

Dik pak sneeuw deze week

Waar de sneeuw dit seizoen misschien wat laat kwam kunnen we nu toch niet meer zeuren: er viel een pak met sneeuw tot in de dalen en vanaf vanavond houdt het de rest van de week niet meer op met sneeuwen. Minder voor de zonaanbidders, beter voor de sneeuwliefhebbers.  Maar waar je nu ook zit in Oostenrijk, genoeg sneeuw is in ieder geval een zekerheid! Op naar een mooie laatste week van de kerstvakantie en een schitterend 2019 met héél veel mooie beelden van ons uit Oostenrijk!

Onze andere video uit Zauchensee trouwens al gezien? We gingen vorig seizoen voor X-Socks op zoek naar de perfecte bocht en maakten deze heerlijke beelden!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.