fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

#nooitmeernaarhuis

Olympiaregion Seefeld is een toplocatie voor jouw toekomstige vakantiewoning

Voor onze #nooitmeernaarhuis serie heeft Valentijn weer een uniek stukje Oostenrijk gevonden. Dit keer is hij uitgenodigd door Fleur om de Olympiaregion Seefeld te ontdekken. Een sportieve vakantieregio, maar ook een interessante plek voor een eigen vakantiewoning.

Een veelzijdige en sportieve regio

Van de Olympiaregion Seefeld heb je waarschijnlijk wel een keer gehoord. Niet heel vreemd, want hier vinden regelmatig grote sportevenementen plaats. Zo geniet deze regio internationale bekendheid bij een sportief vakantiepubliek dankzij de organisatie van de Olympische spelen van 1964, 1976 en 2012 (jeugd). Nog altijd vinden op het zonnige hoogplateau regelmatig wereldbekerwedstrijden in de Noorse skidisciplines plaats.

Deze sporten worden hier dan ook maar wat graag door de toeristen beoefend. In het dorp is het een komen en gaan van mensen met langlaufski’s op de schouders; niet heel gek, want er ligt hier ruim 245 kilometer loipe! Wie dacht dat langlaufen saai of voor de ouderen onder ons heeft, die zit er goed naast. Zelfs de Aprè Ski – of moeten we zeggen de Après Langlauf is hier gezellig!

Copyright: Olympiaregion Seefeld / Stephan Elsler

Wat heeft de Olympiaregion Seefeld nog meer te bieden?

Naast de uitstekende langlaufmogelijkheden, kan je in de Olympiaregion Seefeld natuurlijk ook gewoon skiën. Wie uitsluitend naar het aantal pistekilometers kijkt die is hier niet aan het juiste adres. Maar diegene die gezellig met de familie willen skiën, weer eens rustig willen opstarten, die van een fantastisch uitzicht houden, die zitten hier goed. Het skigebied Rosshütte is het bekendst en heeft een heerlijke veelzijdigheid aan pistes te bieden.

Door de ligging op 1200 meter hoogte is dit bovendien een erg sneeuwzeker hoogplateau. Het is hier dan ook vaak diep winters. Ideaal ook voor het maken van schitterende winter- of sneeuwschoenwandeltochten.

Copyright: Olympiaregion Seefeld / Stefan Wolf

Seefeld is een echt bruisend dorp

Het centrum van Seefeld is sfeervol en kent ontzettend veel (luxe) winkels, restaurants en bars. Een echt bruisende plek, waar bovendien geen auto’s mogen komen. Je waant je als het ware in een klein – ietwat mondain – stadje. Net buiten het centrum is het treinstation waarmee deze regio ook uitstekend verbonden is met de stad Innsbruck. De korte reistijd (slechts een half uur) is ideaal.

Fleur woont en werkt in de stad Innsbruck en trekt in haar vrije tijd dan ook graag naar de Olympiaregion Seefeld. Ze heeft mij uitgenodigd om mij de veelzijdigheid van deze regio te laten zien. Het skigebied mag dan niet heel groot zijn, maar dat betekent nog lang niet dat hier niets te doen is. En dat blijkt, want direct bij aankomst valt mij de levendigheid van het dorp op!

Copyright: Olympiaregion Seefeld / Stephan Elsler

Altijd al gedroomd van een eigen vakantiewoning in de Oostenrijkse bergen?

In de Olympiaregion zijn vakantiewoningen te koop. En dat kan interessant zijn, want een luxe vakantiewoning in een prachtige omgeving is ook interessant voor de verhuur. Met de verhuur is dan ook een leuk rendement te maken! En zo hoeft je eigen woning in de Oostenrijkse bergen eigenlijk niets te kosten, maar brengt het zelfs geld op. Wie liever niet verhuurt? Dat kan ook! Want er zijn ook appartementen zonder een verhuurverplichting.

Eén van de Alpendreams projecten in de Olympiaregion Seefeld

Meer weten?

Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten van de aanschaf van een vakantiewoning in de Oostenrijkse bergen? Dat kan! Alpendreams begeleidt het gehele aankooptraject.  Dit project bevalt niet, maar je wilt wel meer weten over een tweede huis in Oostenrijk? Kijk dan eens rond bij het andere aanbod van Alpendreams.

Nieuwsgierig naar onze eerdere #nooitmeernaarhuis afleveringen? Hier vind je ze allemaal!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.