fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

Spetterend nieuwjaar

Oud & nieuw op de Asitz in Leogang

Oké oké het is al 6 januari geweest dus ‘officieel’ mogen de nieuwjaarswensen niet meer. Maar toch bij deze: beste wensen aan al onze volgers & lezers! En we willen het jullie deze ‘Geheimtipp’ toch niet onthouden: wij vierden oud & nieuw op een wel heel bijzondere plek. Kortom: wil je volgend jaar oud & nieuw in Oostenrijk eens een keer anders vieren? Lees verder!

Oud & nieuw in Oostenrijk op 1760 meter hoogte

De afgelopen jaren heb ik eigenlijk altijd oud & nieuw gevierd bij mijn ouders thuis in Oostenrijk. Ze wonen wat hoger op een berg dus vanuit daar heb je (normaal gesproken) leuk uitzicht op het vuurwerk in het dal. Ik zeg normaal gesproken, omdat het de afgelopen jaren eigenlijk altijd bewolkt was tijdens de jaarwisseling. Dit jaar waren de weersvoorspellingen goed en hebben we wat nieuws geprobeerd: we vierden de jaarwisseling boven op de Asitz en Leogang op maarliefst 1760 meter hoogte!

De Asitzbahn blijft tot 2:30 uur open!

Met de Asitzbahn vanuit Leogang de berg op

De Asitzbahn in Leogang (vast en zeker bekend bij iedereen die wel eens in het Skicircus heeft geskied) is tijdens nieuwjaar van 18:00 uur tot maar liefst 2:30 uur geopend op mensen naar boven te brengen en na de jaarwisseling weer veilig naar beneden. Alleen al het omhoog gaan met de lift in het donker is natuurlijk een belevenis. Bedenk wel: als je geen skipas hebt voor het Skicircus kost een retourtje €26 (als je dat wel hebt dan is het goedkoper). Wil je niet met de lift omhoog maar wel op een toffe plek oud & nieuw vieren? De KrallerAlm in Leogang heeft ook een uitgebreid nieuwjaarsmenu en een vuurwerkshow.

De Alte Schmiede @ night!

Eten in de Alte Schmiede, AsitzBräu of Hendlfischerei

Boven op de berg vind je drie grote restaurants: de Alte Schmiede, AsitzBräu en de Hendlfischerei. Alle drie hebben een net wat andere keuze qua menu en de soort livemuziek. Wij kozen voor de Alte Schmiede en aten daar lekker klassiek ‘Hutessen’. Ooit wel eens gegeten? Het is een soort Gourmet maar dan op een metalen ‘hoed’ waar je je vlees aan hangt om het te grillen. Erg leuk concept. De Alte Schmiede is een echt typisch (maar grote) Oostenrijkse berghut waar we al vaker overdag waren. Maar zo ‘s avonds met alle lampjes aan en een bak sneeuw op het dak ziet het er allemaal wel erg romantisch uit!

Qua menuprijs ben je in de restaurants tussen de 40 – 60 euro per persoon kwijt. Misschien niet helemaal fair voor wat je er voor krijgt maar hé, het is oud en nieuw en de belevenis an sich is veel waard. De restaurants moet je trouwens wel reserveren. Dit verloopt allemaal via de website van het Krallerhof of de KrallerAlm (geloof dat dit de eigenaar is van alle restaurants daar boven). De website hebben ze nu offline gehaald, maar komt eind van het jaar vast en zeker terug!

Vuurwerkshow boven op de Asitz

Vuurwerkshow & champagne bovenop de berg!

Even voor 00:00 uur deed iedereen z’n jas aan en stond je ineens met een paar honderd man, midden in de nacht, bovenop de Asitz op 1760 meter hoogte te wachten tot de klok precies 12 uur slaat. Met een fles champagne en een knallende vuurwerkshow kon ik me een slechter einde van het jaar verzinnen! We hadden geluk met het weer dus ook in het donker zag je nog veel van de omliggende bergwereld. Erg tof allemaal…

Tot zover deze korte Geheimtipp. Kennen jullie nog andere bijzondere plekken in Oostenrijk om nieuwjaar te vieren?

(excuus voor de wat wazige foto’s, we hadden alleen telefoons bij ons en dat blijft lastig ;-))


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.