fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Fotoverslag

Prachtige Roadtrip door het Hochkönig gebied

Inmiddels alweer ruim 4 jaar woon ik in het Salzburgerland. Voor het werk zit ik veel in de auto en een van mijn favoriete stukjes is toch wel de weg door het Hochkönig gebied. De ‘Roadtrip Hochkönig’ kon ik gisteren weer rijden, want we gingen op bezoek bij een collega die momenteel op vakantie is in Mühlbach.

Wat maakt deze route zo mooi?

Wie het Hochkönig gebied kent, is hier eigenlijk gelijk helemaal weg van. De imposante rotswanden en de glooiende Alpenweides zijn karakteristiek voor dit gebied en geven veel mensen dat ‘echte’ Oostenrijk gevoel. De weg kronkelt heerlijk door het landschap en langs enkele kleine traditionele dorpjes. Van die dorpjes waar aan ieder huis prachtige bloembakken hangen, heerlijk!

Roadtrip Hochkönig: waar, hoe en wanneer?

Het Hochkönig gebied bestaat uit de vakantiedorpjes Maria Alm, Dienten en Mühlbach. Je kan dan ook vanuit alle kanten (een stukje) van de route rijden. Of je nu in Mühlbach, Dienten of Maria Alm begint, eigenlijk maakt het niet uit want de hoge rotswand kan je niet ontgaan. De Roadtrip Hochkönig is een activiteit die je het hele jaar kan rijden. In de winter, wanneer er in dit gebied vaak heel veel sneeuw valt, is het wel goed de sneeuwkettingen bij je te hebben.

Prachtig uitzicht vanaf het Arthurhaus

Wij reden gisteren vanuit Dienten omhoog en dan richting Mühlbach om vanuit daar nog wat verder omhoog te rijden richting het Arthurhaus. Dit restaurant/hotel ligt op 1500 meter hoogte en vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht en starten ook vele wandelingen. In de wintermaanden zit je hier trouwens midden in het 100% natuursneeuw skigebied Hochkeil, dat onderdeel is van het grote Hochkönig skigebied. Voor ons was het Arthurhaus vandaag de plek om een hapje te eten. Vriendelijke bediening, frisse forellen uit de eigen vijver, maar vooral een fantastisch uitzicht!

Hebben jullie ook een favoriete route in Oostenrijk?

Trouwens: altijd een aanrader  voor een Roadtrip is de Grossglockner Hochalpenstrasse. 

 


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.