fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

De groeten uit...!

Riesneralm Chalets by Villa for You: kleinschalig chaletdorp in de regio Schladming-Dachstein

Deze aflevering is gemaakt in samenwerking met Villa for You, dat unieke vakantiehuizen in o.a. Oostenrijk verhuurt. We duiken diep de Oostenrijkse bergen in en bezoeken het kleinschalige chaletdorp ‘Riesneralm Chalets‘, maar bekijken natuurlijk vooral de prachtige omgeving. 

De Riesneralm Chalets van Villa for You liggen in een schitterend zijdal van de bekende vakantieregio Schladming – Dachstein; het Donnersbachtal. Hier vind je geen massatoerisme, maar nog echt Oostenrijkse Gemütlichkeit. Na een prachtige rit omhoog langs de beek kom je aan in Donnersbachwald. Een klein en gemoedelijk Oostenrijks dorp, gelegen op ongeveer 1000 meter hoogte.

Riesneralm Chalets: ‘Dit plekje voelt als thuiskomen’

Hou je van de natuur, hou je van het echt gemoedelijke Oostenrijk, wil je weg van de grote massa, maar toch over alle faciliteiten beschikken? Dan zijn de Riesneralm Chalets echt iets voor jou. Een rustige plek aan de beek en midden in de natuur. Geen chalet is hetzelfde, want de individuele huiseigenaren hebben, ieder op hun eigen manier, er een uniek chalet van gemaakt. Wat alle chalets gemeen hebben is luxe en ruimte. Ook wellness, met een eigen sauna, is overal aanwezig. Op ruime kavels (500 m2) is het ook zomers in de tuinen heerlijk vertoeven. Veel gasten die hier verblijven voelen zich dan ook direct thuis.

Wat is er te doen rondom de Riesneralm Chalets?

Je zit midden in de natuur, geniet van de stilte en het traditionele Oostenrijkse leven zoals dat in dit soort zijdalen nog bestaat. En toch is het hier verre van saai. Er is namelijk een uitgebreid toeristisch aanbod in zomer en winter.

In de winter kent Bendit dal liefst twee sneeuwzekere skigebieden. De Riesneralm – natuurlijk dichtbij de chalets (1,5 km) – is een superleuk familieskigebied met lange pistes en snelle liften. Dit gebied bezoeken we dan ook in onze video. Uniek van dit skigebied is het 5 hectare grote kinderskigebied. Ideaal voor beginnende skiërs en families. Het tweede skigebied is de Planneralm en ligt tussen de 1600 en 2200 meter hoogte en is ook zeker een bezoek waard. Good to know: Beide skigebieden kennen overigens geen wachttijden. Naast het skiën zijn er prachtige winterwandelpaden, langlaufloipes en is er een hele mooie natuurrodelbaan.

In de zomer waan je je hier op de Alm waar het natuurlijk schitterend wandelen is. Vele gezellige almen en hutten zijn dan ook geopend. De wandelpaden vertrekken direct van de chalets. Direct naast de chalets ligt een boogschietpark en wie een keer wat anders wil doet er goed aan het verwarmde panorama buitenzwembad op 1900 meter hoogte te bezoeken. Daarnaast is er een eigen, openbare zwemvijver in het dorp en vind je bij het dalstation het E-Enduro Bike park. En dan hebben we het tot nu toe enkel alleen over Donnersbachwald zelf, terwijl de vakantieregio Schladming-Dachstein ook nog bol staat van de activiteiten. Aan een week vakantie in de Riesneralm Chalets zul je dan ook echt te weinig hebben… 🙂

Enthousiast? Boeken doe je bij Villa for You

Ben jij nu op zoek naar een uniek vakantiehuis in een bijzonder stukje Oostenrijk, zoek dan niet langer. Wij weten zeker dat je je hier thuis gaat voelen. Over sneeuw hoef je je hier trouwens geen zorgen te maken, dat ligt hier altijd en vaak zelfs met (hele) dikke pakken. Kortom: boeken dus!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.