fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

De groeten uit...!

Rondvaart en elektroboot op de Zellersee in Zell am See

Dit is een samenwerking met het Oostenrijks Toeristenbureau.

Ruim 5 jaar woon ik nu in vakantieregio Zell am See – Kaprun. Hoe leuk is het dan dat ik nu ook voor Oostenrijk TV in mijn thuisregio opnames heb mogen maken. We beginnen weer met een ‘De groeten uit…’ aflevering, voordat we deze week nog de Kitzsteinhorn gaan beklimmen en motorcrossen op de Schmitten. Maar eerst dus deze dag waar ik op twee verschillende manieren het meer van Zell am See aan jullie voorstel en aansluitend nog een bezoekje aan het dorp breng.

MS Schmittenhöhe – panoramarondvaart

In de vakantieregio Zell am See – Kaprun wordt ook een rondvaart op de Zellersee aangeboden. Dat doe je op MS Schmittenhöhe die vanaf eind april tot half oktober dagelijks meerdere keren een rondje over het meer maakt. De rondvaart duurt ongeveer 45 minuten en terwijl je in het zonnetje van het uitzicht geniet word je ook nog eens bediend als je wat wilt drinken. Als het bovendek geopend is dan raad ik je zeker aan daar een plaatsje te zoeken, want dat maakt het allemaal nog net een stukje mooier!

Het meer op met de elektroboot

Een andere mogelijkheid om de Zellersee op te gaan is met een klein elektrobootje. De bootjes zijn geschikt voor 4 personen. Die kan je langs de kade in het dorp op meerdere plaatsen huren. Persoonlijk vind ik dit nóg leuker, omdat je dichter op het water zit en zelf kunt bepalen hoe lang je vaart en waar je naar toe wilt. Wel opletten natuurlijk, want hoe langer, hoe duurder. De elektrobootjes zijn trouwens heel eenvoudig te besturen. Neem in je rugzak wat te drinken mee, want als het zonnetje schijnt is het snel aangenaam warm!

Na je boottocht is het een aanrader om ook even een bezoek brengen aan de leuke binnenstad van Zell am See. Altijd gezellig daar! Leuke terrasjes, leuke winkels en mooie oude Oostenrijks huizen.

Vakantieregio Zell am See – Kaprun

De Zellersee is natuurlijk (samen met de Gletsjer) hét kenmerk van deze vakantieregio. Een meer in de bergen heeft iets magisch vind ik altijd. Jullie ook? Dankzij het meer is de zomer in de vakantieregio Zell am See – Kaprun nóg veelzijdiger. Na je wandel- of fietstocht een verfrissende duik in het water? Heerlijk toch! Of gewoon een dagje ‘strand’ aan het meer kan natuurlijk ook. Langs het meer vind je meerdere geschikte locaties om lekker te ontspannen. Echt een keer doen hoor!

Ik heb het geluk in deze regio te mogen wonen en dat doe ik dan ook met plezier. Hoge bergen, water, heel veel activiteit. Beter kan bijna niet. Ben jij wel eens in deze regio geweest? Volgende keer goed rondkijken, want misschien kom je mij wel tegen. Of je komt gewoon gezellig bij ons langs, want we verhuren een leuk penthouse voor je!  😉


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.