fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Het Oostenrijk gevoel

Schitterende start in Schladming – Dachstein

De winter 2017/18 start vooralsnog meer dan voortreffelijk.  De skigebieden liggen er nu al fantastisch bij en dat hebben wij afgelopen weekend zelf kunnen ervaren op de Hauser Kaibling in de vakantieregio Schladming – Dachstein. Wat een topcondities zeg! Natuurlijk maakten wij voor jullie een kleine video, zodat je zelf een beeld kunt krijgen.

Hauser Kaibling – Altijd top!

‘Die schönsten Pisten’, zo zet de Hauser Kaibling zichzelf op de kaart. En eerlijk is eerlijk, ze hebben een punt. Vooral op het moment dat de natuursneeuw achterwege blijft. Ik kom inmiddels 4 jaar met enige regelmaat in dit skigebied en altijd waren alle pistes open. Sneeuw of geen sneeuw, de sneeuwmakers van de Hauser Kaibling zorgen altijd voor uitstekende pistes. Dit jaar is ook Frau Holle al vroeg in het seizoen lekker bezig, zodat de pistes niet alleen van kunstsneeuw voorzien zijn, maar ook van een lekker pak natuursneeuw.

4-Berge Skischaukel

De Hauser Kaibling is onderdeel van de 4-Berge Skischaukel, het grootste skigebied van de Steiermark. De Hauser Kaibling is dan ook verbonden met de skigebieden Schladming, Hochwurzen en de Reiteralm. Wat mij betreft één van de mooiste skigebieden die ik ken. Heel veel variatie, moderne liften, sneeuwzeker, gezellige berghutten en een fantastisch mooi landschap. Gek genoeg komen in dit gebied nog relatief weinig Nederlanders en Belgen, best bijzonder, want eigenlijk biedt dit skigebied alles wat wij altijd zoeken!

Steiermark ver weg? Zeker niet! Dit skigebied ligt maar nét over de grens met het Salzburgerland en maakt niet voor niets deel uit van de wereldbereoemde Ski Amadé.

Wij hadden een topdag op de Hauser Kaibling

Afgelopen zaterdag hadden wij een droomdag in het skigebied. Beneden in het dal leek het bewolkt, maar hogerop zaten we prachtig boven de wolken. Strakblauwe lucht, verse sneeuw, wat wil een wintersporter nog meer? Het was wel koud! Met -10 graden voelden we onze tenen wel een beetje, maar dat mocht de pret niet drukken.

Kennen jullie dit skigebied al?

 


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.