fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

Geen excuses

5 goede redenen om te gaan skiën in april

Begin oktober 2017 startten Valentijn en ik ons skiseizoen in Kitzbühel en op de Kitzsteinhorn. We zijn nu zo’n 5 maanden verder en de condities zijn nog geweldig. Word jij ook zo vrolijk van de voorjaarszon? Ruik je de zomer al? Ga op lentewintersport! Wij zetten 5 goede redenen op een rij om toch nog even te gaan skiën in april!

1. Er ligt nog meer dan genoeg sneeuw.

Onderstaande foto is van een week geleden in Hochkönig. Dit skigebied is onderhand al gesloten, maar zoals je ziet ligt er zelfs op lagere hoogten nog meer dan genoeg sneeuw! Veel skigebieden sluiten deze week, maar in bijvoorbeeld Ischgl, St. Anton, Kaprun, Obertauern, Sölden, Hintertux, Stubaital, Pitztal en het Kaunertal gaan ze nog wel even door!

2. Je kunt alvast werken aan je zomer kleurtje.

Een bekend excuus van de niet-wintersporters is dat het allemaal zo koud is en het altijd slecht weer is. Dat excuus kan je vergeten in april, de zon schijnt vaak volop en het is al heerlijk warm in de voorjaarszon. Tijd om vast aan dat zomerkleurtje te werken!

3. De dagen zijn net zo lang als in augustus!

Ja echt waar, je zou het misschien niet zeggen, maar de zon staat al lekker hoog aan de hemel en de dagen zijn vrijwel net zo lang als in augustus! Geen donkere middagen zoals in de kerstvakantie. Van ‘s ochtends vroeg tot laat in de middag lekker de zon in dus.

4. Het is lekker rustig op de pistes

Zolang niet teveel mensen dit artikel lezen, blijft het lekker rustig op de pistes in april. Na Pasen is de grote drukte toch echt wel voorbij. Niet wachten dus of slalom-skiën tussen andere mensen door. Je hebt de piste lekker voor jezelf.

5. Dat welverdiende biertje smaakt nóg lekkerder als het warm is

Een biertje met -5 graden en sneeuwval is lekker, binnen aan de bar. Met het zonnetje in je gezicht en een t-shirtje aan op het terras smaakt datzelfde biertje toch nog écht wat lekkerder. Zelfde biertje, meer genieten.

Heb jij nog meer goede redenen waarom skiën in april een héél goed idee is? Laat het ons weten in de reacties hieronder!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.