fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Ski opening Kitzbühel

Skiën tussen de gouden herfstkleuren!

Het is 14 oktober en stralend zonnig in Oostenrijk vandaag.  En toch was vandaag de skiopening in Kitzbühel. Je leest het goed: skiopening in Kitzbühel. Kitzbühel is het eerste niet gletsjerskigebied van Oostenrijk waar vanaf vandaag iedere dag geskied kan worden. En dat is bijzonder, want Kitzbühel ligt natuurlijk helemaal niet zo hoog. Hoe ze dat dan doen? Wij hebben het vandaag live voor je bekeken!


Twee geopende pistes op de Resterhöhe

De geopende pistes liggen op de Resterhöhe rondom de Pass Thurn. Met Panoramabahn gondel wordt je omhoog gebracht en daar zijn de pistes rondom de 4-persoons Resterkogelbahn geopend. Eén lekker rode helling direct naast de lift en één piste buitenom die wat eenvoudiger is. Niet veel natuurlijk, maar zo half oktober natuurlijk wel heel bijzonder!

Skiopening in Kitzbühel dankzij sneeuwdepots

Hoe doen ze dat dan vraag je je af? Hebben ze de sneeuwkanonnen al laten draaien? Nee, daarvoor was en is het te warm. Kitzbühel werkt sinds een paar jaar met de techniek die ‘Snowfarming’ heet. Aan het einde van de winter schuiven ze een hele grote hoop sneeuw bij elkaar en die wordt afgedekt met isolatiemateriaal en wit folie. Gedurende de zomer smelt maar ongeveer 20% van de sneeuw weg en daar zijn nu de pistes van gemaakt. Het is dus sneeuw van vorig seizoen waar wij vandaag op geskied hebben! Op de piste ligt op veel plaatsen een goede meter sneeuw, prima pistes dus 🙂 Op Facebook gingen we vanochtend natuurlijk even LIVE.

Winter is het natuurlijk niet, leuk wel!

Ben je op zoek naar het wintergevoel, dan ben je hier natuurlijk aan het verkeerde adres. Maar deze vroege skiopening in Kitzbühel leent zich natuurlijk wel perfect om alvast wat bochtjes te draaien. En in deze omgeving is dat toch heel wat leuker dan in de hal of niet? Een bijzonder uitstapje in de herfstvakantie is het in ieder geval wel! Wij genoten vandaag vooral van het unieke moment, het schitterende weer en de prachtige herfstkleuren rondom de pistes. En natuurlijk van onze eerste bochten in het nieuw seizoen!

Skiërs, wandelaars, fietsers, een veelzijdige berg!

Op zo’n prachtige herfstdag als vandaag waren er lang niet alleen maar skiërs boven. Veel wandeltoeristen keken ons skiërs maar raar aan, begrijpelijk wel natuurlijk, want als je niet weet dat Kitzbühel dit nu al een paar jaar doet, dan kijk je vreemd op tijdens je wandeling of mountainbike tocht met dit herfstweer. Prachtig herfstweer is het momenteel in Oostenrijk. Wij genoten niet alleen van de pistes, maar ook van een heerlijke pauze aan de meertjes naast de piste. Hou onze Instagram in de gaten, want de komende tijd komen daar zeker een paar prachtige herfstplaatjes voorbij.

KitzSki goes Dutch

Dat Kitzbühel en omgeving populair is onder de Nederlanders dat wisten wij al, maar komend winterseizoen van 21 tot en met 27 januari 2018 is er in het skigebied van Kitzbühel en Kirchberg voor het eerst een speciale Nederlandse week! Een geweldig programma vol gezellige activiteiten en winters plezier. Wij zijn al nieuwsgierig en gaan misschien wel een kijkje nemen! Meer informatie over KitzSki goes Dutch vind je hier.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.