fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Wit, koud, blauw en indrukwekkend

Heerlijke dag in het skigebied Hochkönig

Ook wij zijn in de kerstvakantie natuurlijk onderweg. Zo waren we vandaag bijvoorbeeld in het skigebied Hochkönig in het Salzburgerland. Een heerlijk skigebied met veel afwisseling en lekkere lange afdalingen! Hoe wel we vandaag ‘privé’ onderweg waren, hebben we het toch niet kunnen laten om op deze fantastische winterdag een paar opnames te maken. Kijk je mee?

Het was wit, koud, blauw en indrukwekkend mooi!

We hadden de dag wel weer uitgekozen zeg. Een dag eerder was er nog een flink pak verse sneeuw naar beneden gekomen, maar wij stonden op met een strakblauwe lucht en -10 graden in het dal! Beter kan niet. Hoewel… de eerste lift omhoog – nog volledig in de schaduw – was niet heel prettig voor de tenen en onze vingers. Maar boven in het skigebied Hochkönig scheen de zon al heerlijk. Gelukkig zijn de afdalingen hier lekker lang, zodat je ook snel weer bent opgewarmd 🙂

Skigebied Hochkönig: Der Königstour

Het skigebied Hochkönig kent een ongelofelijk mooie skironde. Die wordt met recht de Königstour (Koningsronde) genoemd. Een schitterende tour die je door het gehele skigebied brengt, zonder dat je dezelfde piste of lift hoeft te nemen. Die stond bij ons dan ook op de planning. Wij startten in Maria Alm en zijn zo alle dorpen afgegaan tot we uiteindelijk in Mühlbach am Hochkönig kwamen. Daar ben je dan pas op de helft, want je moet ook nog terug.  Door het hele skigebied Hochkönig kom je trouwens vele gezellige berghutten tegen om even op te warmen of gewoon lekker te genieten van een goede Oostenrijkse piste-maaltijd. Een leuke en lekker lange ronde met constant indrukwekkende uitzichten op de berg Hochkönig. Heb jij ook ervaringen met deze ronde? Wij zijn benieuwd of jij net zo enthousiast bent over dit gebied als wij! Hieronder nog wat foto impressies van deze mooie, diepwinterse skidag:


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.