fbpx
Logo
Menu sluiten
Maaike Matze
Maaike Matze

Aanrader!

Prachtig sneeuwschoenwandelen in Sankt Johann in Salzburg

Dit is een samenwerking met het Oostenrijks Toeristenbureau.

Ken jij de vakantieregio Sankt Johann in Salzburg al? Nee? Misschien zegt Alpendorf of Snow Space Salzburg je wel wat? Dat kan, want Alpendorf is tegenwoordig namelijk onderdeel van Sankt Johann in Salzburg dat dé instap is voor het grote skigebied Snow Space Salzburg. Maar je komt hier voor meer dan alleen het pisteplezier. Maaike duikt voor jullie de bossen in en trekt de sneeuwschoenen aan.

Het winterlandschap op een heel andere manier

Samen met Wouter ben ik op bezoek in Sankt Johann in Salzburg. Waar Wouter het skigebied al heeft uitgetest ga ik vandaag de winterse bossen in. Ik doe dat samen met een gids, want ik heb geen zin om te verdwalen. Het mooie van met sneeuwschoenen op pad gaan is namelijk dat je zelf je pad kiest en jij beslist waar je heen gaat. Echt genieten van de pure winterse natuur dus. Wil je genieten van onaangetaste landschappen die je anders niet zo snel ziet? Dan is het winterwandelen ook echt wat voor jou!

Sneeuwschoenwandelen in Sankt Johann in Salzburg

Sankt Johann in Salzburg bezocht ik midden maart. Na een super sneeuwrijke winter was het nu behoorlijk warm en hadden we eigenlijk ook wat pech met het weer. Je hebt dan ook niet altijd geluk tijdens je vakantie 😉 Wil je weten hoe mooi het kan zijn met mooi weer en verse sneeuw? Bekijk dan even de bovenstaande promovideo van de regio zelf!

Ik nam de lift vanuit Alpendorf omhoog het skigebied in en liepen eigenlijk meteen weg van de pistes het bos in. Je staat meteen in een totaal andere wereld met weidse sneeuwvlaktes, bos en een wat heuvelachtig terrein. Je vergeet meteen dat vlak achter je duizenden skiërs de pistes afknallen. Tijdens het sneeuwschoenwandelen in Sankt Johann in Salzburg ervaar je pure rust.

Een super activiteit als afwisseling tijdens je skivakantie

Het sneeuwschoenwandelen bevalt mij uitstekend. Je bent totaal weg van de massa en komt (bijna) niemand tegen. De tocht die wij liepen is erg toegankelijk en je hebt er zeker geen mega conditie voor nodig. Ik raad je dan ook aan om een keer een ochtend of middag de ski’s uit te doen en een keer met de sneeuwschoenen op pad te gaan. Het is een fantastische activiteit om een nog completere wintersport te beleven!

Laat je het mij weten als je de sneeuwschoenen hebt aangetrokken?

Tschüss! Maaike

P.s. meer weten over het sneeuwschoenwandelen in Sankt Johann in Salzburg? Kijk dan eens hier!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.