fbpx
Logo
Menu sluiten
Liesbeth Willemars
Liesbeth Willemars

Oostenrijkse Pasta !

Vrolijke voorjaars Spätzle

Spätzle is de Oostenrijkse pasta: vier de lente met deze kleurrijke homemade pasta. Heel easy en überlekker! Ik kleurde de Spätzle met spinazie, rode biet en inktvisinkt. Smakelijk!


Ingrediënten

Spätzledeeg voor 5-6 personen

500 gr bloem
8 eieren
2 tl zout
100 ml koud water of sap/vocht
Voor het kleuren van de pasta: bietensap, verse spinazie en inktvisinkt

Ook nodig: Spätzle schaaf of aardapppureepers, mixer of keukenmachine


Bereiding

Duur bereiding Spätzle: 20 minuten + 20 minuten rusttijd

Doe de eieren, zout en koud water in een kom en voeg de bloem toe. Mix alleskrachtig tot een taai, vloeibaar deeg. Blijf mixen tot het deeg luchtbellen maakt .

Laat dit deeg 20 minuten buiten de koelkast rusten. Breng ondertussen een grote pan met gezouten water aan de.kook. Duw het deeg in delen door de pureepers of schaaf en kook de Spätzle kort gaar, tot ze boven komen drijven. Spoel af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Ze plakken dan niet zo aan elkaar. Zet de Spätzle weg tot gebruik of vries ze in porties in.

Opdienen: bak een klontje boter in een koekenpan en roerbak de Spätzle kort tot ze opgewarmd zijn. Dien op met bijvoorbeeld Parmezaansekaas, Gruyère, pesto of wildragout. Alles is lekker, gebruik het zoals je pasta zou gebruiken.


Geheimtipps

Voor groene Spätzle: 100 gr. vers gekookte spinazie, goed uitgeknepen en heel fijn gemalen

Voor rode Spätzle: 100 ml bietensap ipv water

Voor zwarte Spätzle: klein zakje inktvis inkt (visboer)


Resultaat

Homemade Spätzle, en dan ook nog eens in drie kleuren! Beter kan niet toch? Meer van dit soort Alpenrecepten vind je in de culinaire rubriek en natuurlijk ook in mijn Alpenkookboek. Voor nu: smullen maar!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.