fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

De winter komt er aan

Start van het skiseizoen in Sölden

Veel heeft het nog niet gesneeuwd, maar het skiseizoen in Sölden staat op het punt om te beginnen. Morgen openen de eerste liften en kan je alweer op de lange latten of het snowboard naar beneden glijden.

Vroege opening van het skiseizoen

Op de Rettenbachgletscher zijn vanaf morgen de Schwarze Schneid I + II geopend, de sleeplift Karleskogel en de bijbehorende piste 32 bovenop de gletsjer. De skiliften zijn open tot 15:30. Wij namen gisteren een kijkje hoe de gletsjer erbij ligt. Veel sneeuw ligt er nog niet, des te knapper dat ze het toch voor elkaar krijgen om nu al een piste te openen.

Kunstsneeuw uit de Snowmaker

Het zonnetje schijnt en de temperatuur is boven nul, maar toch komt er onderaan de Rettenbachgletsjer sneeuw uit de Snowmaker. Deze machine produceert ook sneeuw bij temperaturen boven 0. We moeten eerlijk zeggen, op echte sneeuw lijkt het niet, het zijn meer ijsklontjes. Hoe dan ook, het zal zeker helpen om ook de piste tot onderaan de gletsjer zo snel mogelijk open te krijgen.

Voor als je écht niet meer kunt wachten

Echt groot is het aanbod dus nog niet, maar voor de liefhebbers die echt niet langer kunnen wachten: grijp je kans. Geniet van de heerlijke nazomerzon hoog in de bergen boven Sölden en pak die eerste afdaling van het seizoen!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.