fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Wandeltip

Steirischer Bodensee: Drie meren wandeling

Terwijl iedereen deze dagen in de ban lijkt van de eerste sneeuwval in de bergen (niets bijzonders trouwens in dit jaargetijde), hebben wij eigenlijk nog helemaal geen zin in de winter. Normaal gesproken zijn september en ook oktober nog twee hele mooie maanden om de bergen in te trekken. Valentijn heeft dan ook nog een leuke #wandeltip voor je met de drie meren wandeling bij de Steirischer Bodensee. Hij liep hem vorige week en was onder de indruk!

Steirischer Bodensee: een natuurjuweel!

Bij de Bodensee zullen veel mensen in eerste instantie aan het immens grote meer denken dat in het westen van Oostenrijk ligt. Maar nee, de Steirischer Bodensee dat is even wat anders. Een Geheimtipp misschien wel en als je van mooie natuur houdt eigenlijk een must om een keer naar toe te gaan. De Steirischer Bodensee ligt prachtig ingebed tussen de bergen van de Schladminger Tauern in de vakantieregio Schladming-Dachstein. Dit kristalheldere bergmeer ligt op een hoogte van 1157 meter en is uitgangspunt voor vele prachtige wandelingen. Direct aan het water staat nog het Gasthof Forellenhof, wat een erg mooie plek is om onder het genot van een drankje heerlijk van het uitzicht te genieten. Je kijkt je ogen hier gegarandeerd uit!

De Steirischer Bodensee met de waterval op de achtergrond.

Een prachtig wandelgebied

De Steirischer Bodensee bereik je via een korte, maar mooie tolweg vanaf het dorp Aich im Ennstal. Je rijdt omhoog tot het gasthof Seewigtalstüberl, waar een grote parkeerplaats is en van waar het nog ongeveer 10 minuten lopen is tot het meer zelf. Je hebt hier verschillende wandelmogelijkheden. Ook bijvoorbeeld een korte ronde van ca. 45 minuten om het meer heen. Ik kies vandaag voor de drie meren wandeling (3 Seeen Wanderung). De naam zegt het al: de wandeling brengt je langs drie verschillende meren.

Even genieten hoor...

1. Steirischer Bodensee

Vanaf de parkeerplaats loop je redelijk vlak het dal in – langs de beek! – tot je de Bodensee bereikt. Ook hier gaat het nog even vlak verder en is het vooral genieten van de prachtige natuur met de indrukwekkende waterval op de achtergrond. Wat je ook ziet, is dat het snel gedaan is met het eenvoudige wandelen, want eigenlijk kijk je recht op de bergwand waar het vervolg van het wandelpad ergens moet lopen. En dat is steil, heel steil!

Dit is hem, de Steirischer Bodenseel van bovenaf gezien. Mooi toch?

2. Hüttensee

Na een intensieve maar mooie klim van ca. 45 minuten bereik je de Hans Wödel Hütte. Deze hut is fijn om even op adem te komen en wat nieuwe energie te tanken. Hier zie je ook direct het tweede meer van de wandeling; de Hüttensee. Een klein bergmeer dat als het ware in een soort ‘krater’ ligt en pas echt zijn schoonheid laat zien als je nog net een beetje doorloopt en dan achterom kijkt… wat een uitzicht!

Genieten van het uitzicht op de Hüttensee

3. Obersee

Vanaf de Hüttensee volg je het wandelpad verder omhoog. Opnieuw kom je hier langs meerdere watervallen, wat natuurlijk altijd een bijzonder zicht blijft. Na een gelukkig iets minder steile klim dan tot de Hüttensee bereik je na opnieuw ca. 45 minuten lopen het derde en laatste meer van de wandeling: de Obersee. En wat een plek…. ingebed tussen hoge bergen. Aangezien het wandelpad dezelfde terug gaat besloten wij om aan dit meer onze broodjes te eten. We zochten een mooi plekje en genoten van de stilte en de geluiden van de natuur. Veel mensen komen hier namelijk niet, want de meeste toeristen blijven al hangen bij de Bodensee of zijn gesloopt nadat ze de Hand Wödl Hütte bereikt hebben. Maar hou jij nu wel van een stevige wandeling – in totaal duurt de wandeling ca. 4 uur – dan raden we je echt aan ook de Obersee mee te pakken: het is de moeite waard!

De Obersee is de ruigste van drie meren.

Kende jij de Steirischer Bodensee al?


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.