fbpx
Logo
Menu sluiten
Redactie
Redactie

#austrianstories

Stuwmeren van Kaprun: een rondje met de drone

In de Oostenrijk TV #austrianstories delen wij verhalen, foto’s en video’s van andere Oostenrijk liefhebbers. Deze week kregen wij een spectaculair shot van Joep van Brink. Hij vloog een rondje met zijn drone boven de stuwmeren van Kaprun!


Stuwmeren van Kaprun: een rondje met de drone

Midden augustus 2017. We verblijven in het gebied Saalfelden am Steinernen Meer. Een prachtige omgeving waar je echt tot je rust komt. Een verblijf van vier nachten, wat achteraf natuurlijk te kort was… We hadden ons er makkelijk twee weken kunnen vermaken. Dag 4, ons bezoek aan de Stuwmeren van Kaprun. Wat een plek, helaas maar voor 1 dag. Deze dag moest de dag worden dat wij mooie beelden konden schieten. Onze samenwerking (Intomovie en Dronemovies NL) maakt het interessant. Zo zie je plekken zowel van boven als vanaf de grond, omdat wij met een gewone camera en met een drone werken.

Met pendelbus en Schrägaufzug omhoog

De weg ernaartoe was nog wel een uitdaging. We kwamen al snel bij een parkeergarage waar we onze auto kwijt konden. Nadat we betaald hadden bij de kassa  (€20,- p.p.) kon het avontuur beginnen. We mochten plaats nemen in een pendelbus die ons via smalle tunnels naar boven leidde. Het was een kort ritje. Als snel moesten we overstappen op de Lärchwandschrägaufzug. Een soort lift, met een stijgingspercentage van maar liefst 39%. Hier kunnen zo’n 185 personen mee vervoerd worden. Dit was voor ons een grote verrassing. Eenmaal boven werden we verder vervoerd met een pendelbus naar de Mooserboden Stausee. We keken onze ogen uit. Elke kant waar je op keek zag je een adembenemend uitzicht. Alles moest vastgelegd worden.

Alleen op de wereld

We besloten een rustig plekje op te zoeken waar we aan de slag konden. De weg ernaartoe was nog even spannend, maar uiteindelijk kwamen we op het puntje van een berg, waar we overal zicht op hadden. Een gevoel alsof je even alleen op de wereld bent (zie filmpje). Hier hebben wij ons uren vermaakt. Eind middag, werden wij verrast door een stel koeien. Dit is natuurlijk het plaatje als je aan de Alpen denkt. Ook dit moest vastgelegd worden!


De laatste bus naar beneden, wat een dag!

De laatste bus vertrok om 17:00. Natuurlijk namen wij deze, eerder konden we echt niet weg. We hadden alsnog tijd te kort. Op de terugweg gingen wij rechtstreeks met de pendelbus naar beneden zonder de bijzondere lift. Een prachtige plek die je zeker niet mag missen. Een echte aanrader. Intomovie en Dronemovies NL zijn zowel op Facebook als op Instagram te vinden waar je onze avonturen kunt bekijken. Wij zijn bezig met een complete film van de plekken die we bezocht hebben in Oostenrijk.


Oostenrijk TV #austrianstories zijn korte vakantieverhalen uit Oostenrijk van echte Oostenrijk liefhebbers. Bedankt Joep van Brink voor het delen van de mooie beelden!

Ben jij in Oostenrijk, heb je een bijzonder verhaal en een mooie foto of video die je graag met ons deelt? Stuur ons een bericht op Instagram, Facebook of mail je verhaal naar servus@oostenrijktv.nl.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.