fbpx
Logo
Menu sluiten
Redactie
Redactie

#nooitmeernaarhuis

Panorama Lodges op een unieke plek en toplocatie op de Turracher Höhe

Voor onze #nooitmeernaarhuis serie heeft Valentijn weer een uniek plekje gevonden. Dit keer ontdekt hij de prachtige Turracher Höhe. Direct in het skigebied worden namelijk de Panorama Lodges Turracher Höhe gerealiseerd. Een kleinschalige vakantieproject. Hier op 1700 meter geniet je van een ongekend mooi uitzicht en is er veel te beleven. We praten je graag bij over dit gebied en deze prachtige Chalet-lodges.

De Turracher Höhe – het gehele jaar vakantie!

Ja, echt waar. Op de Turracher Höhe is het het hele jaar vakantie. In de serie #nooitmeernaarhuis kom je dan ook niet zomaar. De Turracher Höhe ligt op het drielandenpunt van de deelstaten Salzburger Land, Steiermark en Karinthië. Laten we zeggen dat hier het beste van drie werelden samenkomt!

Hier op 1700 meter hoogte draait namelijk alles om de vakantieganger. En die hebben ze dan ook veel te bieden. In de wintermaanden een fantastisch sneeuwzeker skigebied en in de zomer prachtige almen, meerdere meren – waaronder de Turrach See midden in het dorp – en vele activiteiten, zoals een bikepark en alpenachtbaan.

De Turracher Höhe in de zomermaanden. © Turracher Höhe

Het skigebied Turracher Höhe

Dit behoort dankzij de hoogteligging tot de sneeuwzekerste skigebieden van Oostenrijk. De pistes liggen op een hoogte tussen de 1400 en 2205 meter, maar net als het dorp bevinden zich de meeste liften en pistes boven de 1700 meter. Hier ligt van november tot mei altijd sneeuw. Niet voor niets begint het skiseizoen dan ook al vaak in november na de eerste sneeuwval en gaat het seizoen door tot 1 mei. Maar ook daarna kan je op toerski’s nog weken lang prachtige afdalingen maken…

Het skigebied oogt met 42 kilometer op papier wellicht niet zo groot. Echter, wie wel eens op de Turracher Höhe geskied heeft weet dat dit in de praktijk anders aandoet. Omdat de liften en pistes verdeeld zijn over verschillende bergen en hellingen en er een ware skironde is, voelt het gebied veel groter aan. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de prachtige Off-piste mogelijkheden hier. Voor wie op zoek is naar pure wintersport is de Turracher Höhe echt een aanrader.

Zomer op de Turracher Höhe

Gezonde berglucht, prachtige bloemenweides, rotspartijen, kristalheldere bergmeren, traditionele almen en berghutten. Op de Turracher Höhe vindt u het allemaal. De pure natuur en een groot aanbod aan sportieve activiteiten maakt de Turrach ook in de zomermaanden tot een veelzijdige vakantiebestemming. Voor jong en oud is er van alles te beleven. Speciaal voor families wordt er op en rondom de Turrach enorm veel georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan de alpenachtbaan Nocky Flitzer, een Bikepark, themawandelingen, waterfietsen, suppen en schat zoeken.

Pure rust, dat is wat je vindt zodra je even de wandelschoenen aantrekt. Rugzak op und Los geht’s! Ingebed tussen de bergketens van de Niederen Tauern en de Nockbergen is het puur genieten. Zelden zult u zulke mooie uitzichten hebben gezien of was u zo welkom in een berghut. Wordt het geen tijd dit zelf te ervaren? Golfliefhebbers kunnen hun hart ophalen op de Golfbanen in Bad Kleinkirchheim (20 minuten), Kreischberg (30 minuten) en Sankt Michael im Lungau (40 minuten).

Het project Panorama Lodges Turracher Höhe

Op een echte droomlocatie als het om uitzicht gaat worden de Panorama Lodges Turracher Höhe gerealiseerd. Dit kleinschalige project bestaat uit slechts 2 luxe chalet-lodges. De vriendelijke locatie biedt een fantastisch uitzicht op de omliggende bergen.

De centrale locatie ten opzichte van de faciliteiten op de Turracher Höhe is buitengewoon
prettig. U loopt eenvoudig naar het meer en de restaurants. Ski in / Ski out is het officieel niet, maar dankzij de grote hoeveelheden sneeuw op de Turracher Höhe is het vaak wel mogelijk met de ski’s tot vlakbij het huis of naar de piste te komen. Uniek aan dit plan is de planologische bestemming. De Panorama Lodges beschikken over de waardevaste en schaarse Zweitwohnsitz bestemming. U heeft dus geen verhuurverplichting, maar mag dit wel.

Meer informatie over dit project? Vraag dan bij Alpendreams de brochure aan!

 

Meer weten over een eigen vakantiewoning in Oostenrijk?

Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten van de aanschaf van een chalet in de Oostenrijkse bergen? Dat kan! Alpendreams begeleidt het gehele aankooptraject.  Dit project bevalt niet, maar je wilt wel meer weten over een tweede huis in Oostenrijk? Kijk dan eens rond bij het andere aanbod van Alpendreams.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.