fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

Reportage

Sölden: op zoek naar de Oostenrijkse voorjaarszon

Met de hoge temperaturen en de lekkere voorjaarszon van de laatste periode is het makkelijk om in gedachten al weg te dromen naar die heerlijke zomervakantie. Als het voor je gevoel nog veel te lang duurt voordat de zomervakantie begint, overweeg dan is om nog even lekker in de Oostenrijkse voorjaarszon te gaan skiën! Wij waren afgelopen dagen in Sölden in Tirol.

Weg met die extra trui!

Skiën in het voorjaar is heerlijk: over het algemeen veel zon, op de meeste plekken nog prachtige witte pistes, een stuk rustiger dan bijvoorbeeld in februari en bovendien goed betaalbaar. Het zonnetje begint eind maart / begin april al lekker warm te worden dus die extra trui kan meestal wel thuis blijven. Wat ons betreft is skiën in de lente de optimale manier om die eerste warme zonnenstralen mee te pakken en zo dat zomergevoel al een beetje in je op te nemen.

Lenteskiën in Sölden

Wij waren afgelopen week onderweg in Sölden. Door de hoogte van het gebied en de twee gletsjers ben je ook begin april verzekerd van genoeg sneeuw. Ondanks de extreem sneeuwarme winter van dit jaar waren alle pistes – op de dalafdalingen na – geopend! Met nog 280 centimeter sneeuw op de berg en meer dan 100 kilometer aan geopende pistes is het dus zelfs zo laat in het seizoen nog erg goed vertoeven in Sölden. Veel Belgen weten in deze periode de weg wel te vinden naar Oostenrijk, in België hebben ze namelijk twee weken Paasvakantie!

Verse voorjaarssneeuw

Zo begin april hoopten ook wij natuurlijk op goed weer met veel zon. Eenmaal aangekomen bleek dat niet het geval, want in het dal begon het maandagavond flink te regenen. Maar regen in het dal met 4 graden boven nul, betekent verse sneeuw op de berg. Dinsdagochtend snel met de nieuwe Gigijochbahn (wat een mooie lift!) naar boven op zoek naar de verse voorjaarssneeuw. Hoewel de zon niet scheen, werden we wel verwend met zo’n 20 centimeter verse voorjaarssneeuw! Toch een apart gevoel om zo laat in het seizoen nog een paar afdalingen te maken door die verse poedersneeuw.

We hoopten op zon, maar kregen 20 centimeter verse sneeuw #winterisnotoveryet. Vandaag en morgen zijn wij onderweg in Sölden / Soelden / Solden. Volg onze stories op Instagram: bit.ly/_oostenrijktv

Geplaatst door Oostenrijk TV op dinsdag 4 april 2017

Op zoek naar de zon

Voor woensdag beloofde het weerbericht wel wat zon, maar veel zou het niet zijn. Woensdagochtend weer vroeg omhoog, op zoek naar die heerlijke voorjaarszon. Het werd een strijd tussen heel veel wolken, en af en toe een klein beetje zon. Gelukkig was het zicht op de meeste plekken prima dus kon er gewoon goed geskied worden. Rond een uur of 2 in de middag zagen we vanaf de Gaischlagkogel dat het wat opklaarde rondom de Rettenbachgletscher. Ondanks dat het nog wel even duurt voordat je daar bent, besloten we toch (weer) die kant op te gaan. Eenmaal aangekomen bij de Schwarze Schneidbahn op de Rettenbachgletscher zaten we weer in de dikke mist. Toch maar omhoog met de lift naar het hoogste punt van het skigebied. Wolken, heel veel wolken. Tot de gondel bijna boven is: ineens zitten we in de gondel in de volle zon, boven de wolken. Prachtig!

Alleen op de wereld op de Schwarze Schneid

We besluiten om voordat we weer afdalen, nog even te genieten van de zon dus we lopen als eerste en enige van de dag naar het uitzichtsplatform op de Schwarze Schneid (3340 meter hoogte). Goed kwartier lopen, boven de wolken, zon in het gezicht, ‘alleen op de wereld’. Wat een uitzicht! Snel wat foto’s & video’s en weer naar beneden want we moeten de laatste lift om 4 uur nog halen. Zo’n honderd meter onder de top duiken we weer de mist in en is die heerlijke voorjaarszon weer verdwenen. Het was even zoeken, maar we hebben de voorjaarszon gevonden! Bekijk meer van onze wintersport afleveringen en reportages op de themapagina wintersport.

 

Het was even zoeken, maar uiteindelijk hebben we de zon toch gevonden in Sölden / Soelden / Solden ?? Boven op de Schwarze Schneide op 3340 meter hoogte. Bekijk ons hele verhaal op Instagram: bit.ly/_oostenrijktv.

Geplaatst door Oostenrijk TV op woensdag 5 april 2017


Ben jij in Oostenrijk, heb je een bijzonder verhaal en een mooie foto die je graag met ons deelt? Stuur ons een bericht op Instagram of mail je verhaal naar servus@oostenrijktv.nl.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.