fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

Goede voornemens

Waarom je in 2024 sowieso eens een bezoek aan Oostenrijk moet brengen!

Een nieuw jaar is in principe geestelijk iets symbolisch, maar toch raken mensen erdoor geïnspireerd. Elk jaar hebben mensen weer goede voornemens en dat is positief. Misschien heb jij als voornemen om in 2024 meer te gaan reizen.

Dat is geen slecht idee, want reizen is niet alleen hartstikke leuk, maar ook leerzaam en door het opdoen van nieuwe ervaringen word je een blijer en geestelijk rijker mens met veel levenservaring. Het is dan ook geen slecht idee om in 2024 Oostenrijk te bezoeken en in dit artikel leggen we uit waarom.

De wonderschone natuur van Oostenrijk

Wanneer je als natuurliefhebber aan je trekken wilt komen, dan is het verstandig om zo snel mogelijk een reis naar het wonderschone Oostenrijk te boeken. Jaarlijks trekken veel natuurliefhebbers naar Oostenrijk om aldaar te genieten van de prachtige bergen, beekjes, bloemen, bossen, watervallen en nog veel meer moois. Als je echt van een uitdaging houdt, kun je ook een huttentocht boeken via 360explore.com.

Je komt met weinig toeristen in aanraking

Veel mensen willen, en dat is terecht maar tegelijkertijd ook grappig, het liefst niet in aanraking met toeristen komen wanneer ze op vakantie gaan. Het is enerzijds grappig, omdat het tamelijk ironisch is.

Je bent immers zelf een toerist, maar tegelijkertijd is het ook goed te begrijpen. Als toerist wil je opgaan in de samenleving en voelen en ervaren hoe de mensen in een ander land echt leven. Het voordeel van Oostenrijk is dat je relatief weinig met toeristen in aanraking komt.

Dit komt omdat er in Oostenrijk veel ruimte is. Als je naar de populairste bezienswaardigheden gaat, dan kom je meestal wel toeristen tegen maar ook dit is afhankelijk van de tijd van het jaar.

Interessante bezienswaardigheden die je leven verrijken

Dat brengt ons direct naar het volgende onderwerp: de bezienswaardigheden in Oostenrijk. In Oostenrijk is namelijk gigantisch veel te zien en in de korte tijd dat je er bent wil je natuurlijk niets missen. Ben je een grote liefhebber van kastelen? Bezoek in Oostenrijk dan sowieso het kasteel Hohenwerfen. Dit prachtige kasteel zit vast tussen de bergketens van Salzburgerland. Je kunt het kasteel ook van binnen bekijken met een gids en om de zoveel tijd worden er leuke shows in Hohenwerfen gegeven.

Liefhebbers van kerken doen er goed aan om de Salzburger Dom te bezoeken. Dit wordt als een van de mooiste barokke kerken van de wereld gezien. Een deel van de kerk is helaas tijdens de Tweede Wereldoorlog verwoest, maar gelukkig zijn er nog wel originele kerkklokken te zien.

In Oostenrijk vind je ook veel pittoreske dorpjes, soms gelegen in de bergen, en daar leer je echt de Oostenrijkse cultuur en bevolking kennen. Het is dus ook een goed idee om door enkele dorpjes te wandelen.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.