fbpx
Logo
Menu sluiten
Redactie
Redactie

#austrianstories

Wandelen bij de Dachstein: de Südwandhütte

In de Oostenrijk TV #austrianstories delen wij verhalen, foto’s en video’s van andere Oostenrijk liefhebbers. Deze week kregen wij wel een héle mooie video binnen. Kees Waqué was wandelen bij de Dachstein en stuurde ons deze schitterende video van hun wandeltocht naar de Südwandhütte. Geniet van de mooie beelden, wij krijgen hier wel een heel ontspannen Oostenrijk gevoel van!


Wandelen bij de Dachstein in de Steiermark

Zomer 2017. Met een verblijf in Filzmoos al jaren achtereen onder de indruk van de fantastische lange en korte wandelingen in de regio. Deze keer gingen we naar de voet van het Dachstein massief.

Südwandhütte
De hut is gelegen op een hoogte van 1.910m op de top van een kleine bergkam. Een uitstekende ligging met een weidse blik over de alpenrand ten zuiden van de Dachstein. Bij helder weer is de Großglockner zelfs goed te zien.

Wandeling
Vanaf de parkeerplaats bij Alpenhotel Gasthof Hunerkogel is het even zoeken naar de start van de wandeling. Op tijd komen voor een parkeerplek is wel verstandig, want de beschikbare ruimte wordt ook gebruikt voor bezoekers die naar de Dachstein Gletscher gaan. De weg overgestoken en over schrikdraad gestapt, gaat de wandeling door het bos bergafwaarts. In het daaropvolgende dal met veel stenen zijn de mooiste stenen torentjes gemaakt; je kunt gerust verder bouwen.

Dan de klim naar de Schönbühel, die je het idee geeft dat je er bent als je de top hebt bereikt, maar dan moet je nog wel een stukje. Het is prima te lopen maar geeft je wel het gevoel van een ‘vals plat’… hoe lang nog? Aan de linkerzijde genieten van het uitzicht op de Rettenstein, Bachlalm en Sulzenschneid, aan de rechterzijde de gondels van de Dachstein Südwandbahn die van het Talstation Türlwand naar de Hunerkogel gaat.

Halverwege de Südwandhütte, waar je heerlijk kunt zitten en bijkomen met bijvoorbeeld Schiwasser. Vanaf hier gaat de route verder rechtsom over smalle en goed begaanbare paden. Heb je geluk, dan loop je nog even over de sneeuw die is blijven liggen van afgelopen winter. Verder richting het Talstation loop je tussen de mooiste bloemen en bomen. Uiteindelijk kom je bij de ingang van het Talstation terecht, waarna het nog een paar minuten lopen is naar de parkeerplaats en start van de wandeling.

Gegevens
Startpunt Parkeerterrein Gasthof Hunerkogel: 1.492m
Hoogste punt Dachstein Südwandhütte: 1.871m
Lengte wandeling ca 4,2km

 


Oostenrijk TV #austrianstories zijn korte vakantieverhalen uit Oostenrijk van echte Oostenrijk liefhebbers. Bedankt Kees Waqué voor het delen van de mooie beelden bij de Dachstein.

Ben jij in Oostenrijk, heb je een bijzonder verhaal en een mooie foto of video die je graag met ons deelt? Stuur ons een bericht op Instagram, Facebook of mail je verhaal naar servus@oostenrijktv.nl.

 


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.