fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

Fotoverslag

Hornfeldspitze: schitterende Gipfelsteig in het Sölktäler Naturpark

Valentijn schreef al eens over het Sölktäler Naturpark in zijn serie over bijzondere natuurparken in Oostenrijk. Afgelopen weekend gingen Valentijn en ik samen op pad in het natuurpark voor een lekkere klim omhoog naar de Hornfeldspitze (2277 meter).

Wandelen in het Sölktäler Naturpark

Dat Oostenrijk mooie natuur heeft weten we allemaal, maar er zijn zoveel plekken die wij eigenlijk nog helemaal niet zo goed kennen. Zo ook het Sölktäler Naturpark, een echte parel in de Steiermark. De slogan van het natuurpark is ‘Endlich Ruhe’, en dat is niet voor niets! Hier waan je je echt in de ongerepte Oostenrijkse natuur zonder grote skiliften. Wat mij dan ook opviel is dat wij op een aantal Duitse auto’s na vrijwel geen toeristen zagen op en rondom de Sölkpass. ‘s Ochtends vroeg zagen wij bijna alleen maar Oostenrijkse nummerborden: een plek dus waar de ‘Einheimische’ komen voor hun wandeling in het weekend.

Sölkpass: dwars door het natuurpark

Wij kozen er vandaag voor om de Hornfeldspitze te beklimmen. Een relatief korte wandeling, maar wel met een spectaculair uitzicht! De wandeling begint op de top van de Sölkpass. De Sölkpass begint in Stein an der Enns (20 minuten van Schladming) en komt aan de andere kant van de berg weer uit in de buurt van Murau. De pas is bovendien gratis!

Hornfeldspitze op 2277 meter hoogte

De top van de Sölkpass ligt op ongeveer 1800 meter dus de klim naar de Hornfeldspitze (2277 meter) is relatief kort, maar wel intensief! Onderweg geniet je van het ontzettend groene landschap om je heen en de Sölkpass die je kronkelend door het berglandschap ziet gaan. Over de rug van de berg loop je binnen anderhalf uur naar de top. Bekijk hieronder de foto’s (klik op de foto’s voor panoramaweergave)!


Zelf ook in de buurt deze zomer en wil je meer weten over de wandelingen in de omgeving? Bekijk hier de route van deze wandeling of kijk op www.soelktaeler.at voor meer informatie over het natuurpark.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.