fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Fotobericht

Schitterende wandeling naar de Deneck (2433m)

Wat een dag, wat een wandeling! Zelden sta je op een bergtop zonder ook maar in de verste verte een wolk te kunnen herkennen. En dan ook nog een berg met een ongelofelijk panorama uitzicht. Onze wandeling naar de Deneck (2433m) in het Naturpark Sölktäler in de vakantieregio Schladming-Dachstein was dan ook puur genieten.

In dit artikel geniet je van heerlijke zomerfoto’s van deze wandeling én lees je aanvullende informatie voor als je de wandeling zelf zou willen maken.

Strakblauw en over een natuurlijk wandelpad gaat het omhoog. Op de achtergrond kan je het topje van de Deneck al herkennen!
Inmiddels zijn we aangekomen bij de Mittlerer Kaltenbachsee. Prachtig!
Op een soort hoogteplateau aangekomen heb je een fantastisch uitzicht richting het Murautal en verder...

De perfecte dag om de bergen in te gaan

De dag dat ik deze toch maakte was het warm. Erg warm. De temperatuur in het dal zou oplopen tot 36 graden. Tijd dus om de hoogte in te gaan, want hoe hoger je komt, hoe aangenamer het in dit geval wordt. Maar zelfs op hoogte zou het vandaag ruim boven de 20 graden uitkomen. En dus kozen we er voor om vroeg te beginnen. We startten om 08:00 uur vanaf de parkeerplaats bij de Kaltenbachalm en staan precies twee uur later op de top.

En het was genieten… wat een uitzichten en wat een prachtige natuur. Onderweg komen we langs maar liefst drie verschillende bergmeren, meerdere beekjes en kijken we ongelofelijk ver weg. We kunnen er veel over schrijven, maar de foto’s zeggen ongetwijfeld veel meer.

De Deneck toornt hoog boven alles uit. Nog ongeveer een half uur dan zijn we boven.
Een foto van het Gipfelkreuz mag natuurlijk niet ontbreken!
Het uitzicht vanaf de top. Geniaal toch? Trouwens een heerlijke dagrugzak deze Deuter Trail 30. #Aanrader
Ook het uitzicht op de weg terug mag er wezen. Hier de Oberer Kaltenbachsee.
En met dit plaatje van het uitzicht op de Unterer en Mitterer Kaltenbachsee eindigt de fotoserie van de wandeling naar de Deneck!

Wandeling naar de Deneck: dit moet je weten!

De wandeling naar de Deneck neemt is een prachtige tocht in het Naturpark Sölktäler. Dit natuurpark ligt in de vakantieregio Schladming – Dachstein in de deelstaat Steiermark. Vanuit Stein an der Enns komend rij je ongeveer 20 minuten de Sölkpass op tot je bij een parkeerplaats bij de Kaltenbachalm op 1545 meter hoogte komt.

Vanuit hier begint direct de klim van ongeveer 850 hoogtemeters. In totaal neemt de wandeling naar de top ongeveer 2 uur in beslag en die brengt je onder andere langs drie prachtige bergmeren en verschillende beekjes. De klim is soms wat steil, maar eigenlijk nergens echt moeilijk. Conditie, goede schoenen en een toch wat ervaring met wandelen in de bergen is wel aan te raden. Reken terug op ongeveer dezelfde tijd: in totaal dus een wandeling van ca. 4 uur!

Het is trouwens onmogelijk om te verdwalen. Er gaat maar één pad omhoog en dat is ook direct je weg weer terug. Dat is overigens niet vervelend, want daardoor kan je heen en terug van het geweldige uitzicht genieten wat deze wandeling naar de Deneck te bieden heeft.

Dat was hem weer! Veel plezier met de wandeltocht of anders hopen we dat je genoten hebt van de foto’s 🙂

We waren trouwens ook al eens op de Hornfeldspitze (2277m) in het Naturpark Sölktäler.  Ook dat was een prachtige wandeling!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.