fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Een fijne bergrugzak

Hoe bevalt mijn nieuwe wandelrugzak de Deuter Trail 30?

Misschien is het je al opgevallen: sinds deze zomer trekken wij de bergen in met onze nieuwe wandelrugzak de Deuter Trail 30. Maar wat is dat voor een rugzak? En bevalt die eigenlijk wel? Valentijn heeft dit jaar al aardig wat mooie wandeltochten gemaakt en deelt graag zijn ervaringen met jullie!

Wandelen doe je natuurlijk met een rugzak

Dat heb ik als klein kind al van mijn ouders geleerd. Want wie verstandig de bergen in gaat die heeft altijd wat mee te nemen. Dat begint al bij je flesje water en wat te eten. Een extra trui voor als het boven toch wat frisser blijkt dan gedacht, maar ook regenkleding zou tijdens een wandeling tot je standaard uitrusting moeten behoren…voor het geval dat. En dat neem je natuurlijk niet allemaal onder je arm mee. Een goede rugzak dat is wat je nodig hebt!

Onderweg naar de Sonnjoch met de Deuter Trail 30

Tijd voor een nieuwe rugzak: de Deuter Trail 30

Mijn vorige wandelrugzak die ik op mijn 14e voor mijn eerste huttentocht nog van mijn ouders kreeg was na zestien jaar toch wel eens aan vervanging toe. Tenminste, dat vond onze cameraman Wouter vooral, want die verkleurde rugzak ging echt niet meer op beeld. šŸ˜‰ Verder was die rugzak – ook een Deuter trouwens – nog perfect in orde, maar misschien voor een eenvoudige dagtocht wel wat aan de grote kant. Tijd voor een nieuwe dus en een wandelrugzak betekent voor mij automatisch Deuter. Mooi merk, goede kwaliteit.

En zo kwamen we ook voor Oostenrijk TV opnieuw terecht bij Deuter. We waren op zoek naar een mooie, praktische rugzak die ideaal is op een mooie dagtocht of tijdens een klettersteig. Een lichte rugzak (slechts 1180 gram) met een volume van 30 liter. Wat je van de rugzak nog meer kunt verwachten? Lees hier meer over de specificaties.

Met de Deuter Trail 30 kom je op de mooiste plekjes!

Mijn ervaringen met de Deuter Trail 30

Deze zomer heb ik al meerdere mooie wandeltochten met deze rugzak gemaakt. Zo stond ik onder andere op de Deneck (2433m) en de Sonnjoch (2457m). Inmiddels kan ik stellen dat de Deuter Trail 30 mij uitstekend bevalt. Deze rugzak is heerlijk licht en zit lekker om de schouders. Ik heb genoeg ruimte en verschillende vakken om mijn spullen in op te bergen, zonder dat ik ‘verdwaal’ in mijn rugzak en niets meer kan vinden. Ook de wandelstokken kan ik eenvoudig aan de rugzak bevestigen. Voor een keer een extremere tour heb je ook mogelijkheden, want ook voor een bevestiging van een pickel en/of carabines is nagedacht. Maar voor mij is vooral belangrijk dat een rugzak goed zit. En dat doet die. Zowel de heupgordel als de schouderdragers passen zich perfect aan mijn lichaam aan. Ook schijn je door een innovatief ‘Aircontact’ systeem tot wel 15% minder te zweten. Mooi meegenomen, maar voor mij in de praktijk merkte ik niet echt verschil ten opzichte van mijn vorige rugzak. Dat maakt ook niet echt uit, want zweten doe je bij een goede klim in de bergen toch wel :).

Kortom; ik ben tevreden en kan deze rugzak alleen maar aanraden. Wil jij nu ook zo’n rugzak? Dat kan! Binnenkort hier op Oostenrijk TV een leuke winactie waar je deze rugzak kunt winnen.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geĆÆnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.