fbpx
Logo
Menu sluiten
Redactie
Redactie

Bizar!

Zomer? Nee, en dus openen sommige skigebieden weer!

Tja, het kan verkeren. In de meeste vakantieregio’s zouden dit weekend weer liften open gaan om het wandelseizoen te openen. Maar echt lekker wandelen zit er nog niet in. De vele sneeuw van afgelopen winter is nog (lang) niet gesmolten en de afgelopen week viel er zelfs nog veel nieuwe sneeuw bij. Reden voor enkele skigebieden om komend weekend dan toch maar weer een paar pistes te openen. Nu denk je vast aan een PR stunt van bijvoorbeeld een hoog gelegen skigebied als Ischgl. FOUT! Het zijn de relatief laag gelegen skigebieden Dachstein West en Hochkar die dit weekend nog één keer de pistes openen en dat is halverwege mei toch wel heel bijzonder als je bedenkt dat beide gebieden niet hoger gaan dan 1800 meter…. Oja, de Turracher Höhe opent óók opnieuw de pistes.

Hochkar opent met 3 liften en bijbehorende pistes

Mocht je in Oostenrijk zijn dan biedt Hochkar je de meeste opties. Zij openen met maar liefst 3 liften (Almlift, Häsingbahn en Hochkarbahn)  en de bijbehorende pistes nummer 1, 2, 3a, 5 en 5b. Op onderstaand pisteplan zie je wat er open is. Wij vinden het ongelofelijk! Hier check je trouwens de webcams van het skigebied en als je die ziet…tja dan snap je het wel. Aan wandelen is daar nog niet te denken. Oja: de skikaarten zijn dit weekend GRATIS.

Dachstein West en Turracherhöhe openen ook

Hochkar was de eerste die het aankondigde en is ook het enige gebied met best veel opties. Dachstein West en de Turracherhöhe zijn gevolgd en openen dit weekend ook weer. Beide met één lift en bijbehorende piste. In Dachstein West kan je skiën op de Wieselalm bij de vierpersoons Törleckbahn. De Turracherhöhe opent de Kornockbahn met bijbehorende piste. Het skiën is in beide gebieden volledig gratis. Maar in Dachstein West is het verstandig je portemonnee niet thuis te laten, want je moet wel een retourtje voor de Gosaukammbahn kopen om bij de Törleckbahn te kunnen komen.

Wat kan je verwachten?

Nou, in ieder geval een heel bijzondere ervaring! Met tot 70 cm nieuwe sneeuw de afgelopen week zullen de condities ook zeker niet verkeerd zijn. In de bergen lijkt het gewoon echt nog diep winter. Van de skigebieden is het natuurlijk een hele slimme marketing zet. Maar ja, waarom zou je het niet doen? Op veel wandelaars hoeven ze dit weekend niet te rekenen, dus dan maar een paar skiërs die de berghutten van omzet voorzien.

Jammer dat ons hele team toevallig tegelijkertijd even in Nederland zit, anders was er zeker even iemand in één van de gebieden een kijkje gaan nemen. Wat vinden jullie trouwens van deze heropeningen in mei?

Wat vind jij van het heropenen van de skigebieden?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.