fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Perfecte voorjaarsski

Fotobericht: Zonovergoten weekend in de SKI AMADÉ

Wat een weekend in de Ski Amadé. Al dagen lang was het duidelijk wat het weer ging zijn: ZON! ZON! ZON! En daar was ik echt een keer aan toe. Althans, vooral aan een keer een paar lekkere voorjaarsskidagen. We hebben een fantastische winter achter de rug met heel veel sneeuw en als je hier dan woont en al maanden echt in de winter zit, dan ben je de kou op een gegeven moment wel zat zeg maar ;). Het skiën niet, daar heb ik nooit genoeg van en dus was dit het perfecte weekend om er eens op uit te gaan!

Zaterdag: Zauchensee – Flachauwinkl – Kleinarl

De keuze viel de zaterdag op het skigebied van Zauchensee – Flachauwinkl en het leuke hier is dat je ook zo de sprong maakt naar de andere kant van de snelweg en via Flachauwinkl weer in Kleinarl komt. En als je boven komt en deze pistes voor je ziet dan weet je dat het een top dag wordt!

In Zauchensee zelf was een grote (kinder)skiwedstrijd en dus maakten wij snel de oversteek naar Flachauwinkl – Kleinarl. Hier was ik zelf nooit eerder geweest en ik kan dus weer een skigebied afstrepen van mijn ‘to do list’. Prachtig gebied met mooie brede pistes. Het is dan weliswaar al eind maart, maar dit jaar is alles anders. De sneeuwkwaliteit was perfect: ontzettend veel grip. Beter kan eigenlijk niet. Alleen helemaal onderin en op hellingen die echt vol op de zon liggen ontstond er wat pap sneeuw. En dan geniet je dus van pistes en uitzichten zoals hieronder…

 

Absolut Park Kleinarl

In Kleinarl vinden de liefhebbers van Funparken het Absolut Park. Wat een gigantisch funpark is dat zeg. Ik zelf ben niet zo van het springen, maar wat zijn daar een paar waaghalzen onderweg zeg. Op de piste die direct langs het funpark loopt gingen we nog even live op Facebook. Een paar sprongen zijn in ieder geval te zien. Kijk maar even mee.

Zondag: Hochkönig en de Königstour

Vandaag stond er een ander skigebied van de Ski Amadé op het programma. We begonnen in Mühlbach en stapten daar in, in het Hochkönig skigebied. Een gebied waar ik iedere winter meerdere keren kom, maar nog nooit was ik er ‘zo laat’ in het skiseizoen. Meer dan genoeg sneeuw hier en nog altijd heerlijke pistes. De zomertijd is dan nu wel in gegaan, maar van zomer is hier nog niet veel te bekennen. Er ligt nog heel veel sneeuw. Zo veel sneeuw dat sommige hutten bijna volledig zijn ingesneeuwd.

De prachtige Königstour

Het skiën van de Königstour van Mühlbach naar Maria Alm en terug blijft een feestje. De tour brengt je door het hele skigebied en is erg afwisselend en biedt voortdurend prachtige uitzichten op het Hochkönig gebergte. Nog nooit gedaan? Echt een aanrader en de moeite waard!

Tegen half twee zochten we een gezellige berghut op en hebben we het skiën gelaten. Bij dit weer en na de hele Königsronde in de benen is het ook gewoon heerlijk om lekker op het terras te genieten. Voorjaarsski op zijn best! Hou jij daar ook zo van?


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.