fbpx
Logo
Menu sluiten
Redactie
Redactie

#austrianstories

Zonsopkomst & ontbijt bovenop de Dachstein

Regelmatig delen wij op Instagram of op onze website onder #austrianstories echte verhalen uit Oostenrijk. Vandaag komen verhaal & foto’s van Angeline Siersma die een schitterende zonsopkomst beleefde bovenop de Dachstein!


Vroeg opstaan: wekker om 3:15

Na ander halve maand wachten was het vandaag zo ver, om 3:15 ging de wekker. Tijd om naar de Dachstein gletsjer te gaan voor de zonsopkomst. Na een rit van een uur van uit Wagrain via de  Dachstein-Panoramastraße was ik daar dan in het donker bij de gletsjer. Snel inchecken en hup naar boven om 4:30. De lift omhoog is kort maar steil. Daar was ik dan: de lucht begon al mooi te kleuren, na even rond gelopen te hebben en te kijken werd het steeds lichter.

Het magische moment: de zon komt boven de bergen uit

En ja hoor om 5:30 kwam de zon boven de bergen uit! Een adembenemend gezicht was het. Eerst kleurde de zon oranje en daarna werd hij steeds geler. Toen de zon vol op scheen ben ik gaan ontbijten in het restaurant, gezellig aan tafel geklets met een stel Oostenrijkers. Het was een zeer uitgebreid ontbijt met vol op keus aan beleg, broodjes en drinken. Na het ontbijt ben ik over de hangbrug geweest en de ‘Treppe ins Nichts’ (het wiebelt wel door de wind!). Verder ben ik nog het ijspaleis in geweest. Klein, maar prachtige ijssculpturen. Na 4 uur boven te zijn geweest, werd het tijd om terug te keren naar huis. Ik had geluk met de gondel bij een van de twee kan je boven op de gondel staan. Moet zeggen dat ook dat een aparte ervaring was, ook omdat ik daar in geen held ben. Kort samen gevat een bijzondere ervaring die het geld zeker waard is, en als je de kans krijgt doe het!


De zonsopgang bovenop een berg beleven is een magische ervaring. Wijzelf maakten de zonsopkomkst deze zomer ook al twee keer mee en de beelden bekijk je hier terug:

Zonsopkomst bovenop de Grosseck-Speiereck
Zonsopkomst op de Mauerkogel 

Ben jij in Oostenrijk, heb je een bijzonder verhaal en een mooie foto die je graag met ons deelt? Stuur ons een bericht op Instagram of mail je verhaal naar servus@oostenrijktv.nl.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.