fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Zomer in het Salzburger Lungau

Afl. 3 – Een dag vakantie in Mauterndorf

Het is zomervakantie en dat betekent dat er natuurlijk weer veel Nederlanders en Belgen in Oostenrijk zijn. Een goede reden om eens met een van de vele gezinnen die hier momenteel zijn een dagje op pad te gaan. Wij gaan een dag mee met een leuk gezin tijdens hun vakantie in Mauterndorf.

Met de Taurrachbahn door het Lungau

De Taurrachbahn is de hoogstgelegen ‘Schmalspurbahn’ (Trein op een smal spoortje) van Oostenrijk.  Ons ochtendprogramma bestaat uit een ritje met deze trein. In de zomermaanden van juni tot september rijden hier ook historische stoomtreinen! Geniet dus tijdens je vakantie in Mauterndorf van een unieke belevenis. Een reisje met deze trein is bijna een tijdreis, want je ervaart hoe het was om 100 jaar geleden in de trein te zitten. Terug in Mauterndorf hebben we behoorlijke trek en halen we eerst even een heerlijke Leberkäse Semmel. Wie van jullie heeft dit ook wel eens gegeten?

Boogschieten in het Lungau

Nu onze magen weer goed gevuld zijn is het tijd voor onze volgende activiteit. We worden mee genomen naar het boogschietparcours van Mauterndorf. Ook dit is voor families een aanrader tijdens de vakantie in Mauterndorf. Zowel voor de kids, als voor de volwassenen is dit geweldig om te doen. Uit ervaring kunnen wij nu zeggen dat het niet echt makkelijk…

Een stukje geschiedenis tijdens je vakantie in Mauterndorf

Op de fiets gaan we nu verder en rijden we naar de burcht van Mauterndorf. Hier laten we een historische vakantiefoto maken en genieten de kinderen daarna van de aangelegde glijbanen vanaf de kasteelmuren.

De dag is voorbij gevlogen. Ongelofelijk! We zijn weer een paar leuke belevenissen rijker en hopen dat we jullie met deze beelden ook weer kunnen inspireren. Denk maar eens na over een vakantie in Mauterndorf, het is de moeite waard!

Meer informatie over het Salzburger Lungau? Meld je aan voor onze Regiospecial: eepurl.com/cWCJUr!

P.s. De zonsopgang in St. Michael im Lungau al gezien?


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.