fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Zomer in het Salzburger Lungau

Afl. 2 – Zonsopgang in het Lungau met de Sonnenbahn

De zonsopgang hoog in de bergen heeft iets bijzonders. Eigenlijk altijd moet je hier lang voor lopen, maar niet voor de zonsopgang in het Lungau! Sinds deze zomer heb je iedere woensdag de mogelijkheid om voor zonsopkomst met de Sonnenbahn (wat een passende naam!) in St. Michael tot ruim boven de 2000 meter gebracht te worden.  Wij waren er natuurlijk bij en WAUW! wat is die zonsopgang in het Lungau mooi!

Vroeg opstaan voor een unieke belevenis

Ook al hoef je niet omhoog te lopen, toch moet je er wel wat voor over hebben. Hartje zomer zijn de dagen natuurlijk lang en dat betekent dat de lift ook (erg) vroeg omhoog gaat. Vroeg het bed uit dus wanneer je de zonsopgang in het Lungau wilt beleven. Maar ja, wie wil dit nu niet graag als je deze prachtige beelden ziet, toch? De kleine vermoeidheid bij het opstaan zijn we dan ook snel vergeten, want zo vaak komt het nu ook weer niet voor dat je in het donker met de gondelbaan omhoog mag…

Zonsopgang in het Lungau: kan het mooier?

Zo vroeg in de ochtend waren er behoorlijk wat mensen die deze belevenis met ons wilden delen en toch voel je je boven op de berg helemaal alleen. De stilte van de natuur die nog ontwaken moet heeft iets bijzonders. De vele kleuren in de lucht en het licht dat langzaam maar zeker dichterbij komt… en dan ineens is die daar: de zon komt over de bergen heen! WAUW! wat een plaatje. De zonsopgang in het Lungau heeft echt wat bijzonders. Het uitzicht is zo ongelofelijk weids en de bergen hebben zo iets magisch dat je er stil van wordt. Nou ja stil… de vele klikkende camera’s lieten merken dat we getuige waren van een hele mooie zonsopkomst.

En nu lekker ontbijten op de berg!

In het liftticket inbegrepen is een heerlijk bergontbijt. Dit maakt natuurlijk de belevenis helemaal af! Ontbijten op de berg, dat doen we ook niet iedere dag.  Verse broodjes, heerlijk beleg, hier op de berg wordt er uitstekend voor ons gezorgd.

Prijzen en tijden voor de zonsopgang in het Lungau

Wil jij dit nu ook? Dat kan! Van 5 juli tot 6 september wordt deze belevenis iedere woensdag aangeboden. Indien slecht weer, dan op de vrijdag. De prijzen zijn, inclusief uitgebreid ontbijt, €28,00 voor volwassene en €15,00 voor kinderen tot 15 jaar (tot 6 jaar gratis!). Dat is de moeite waard toch?

05 juli – 26 juli: 04:30 uur
02 augustus – 23 augustus: 05:00 uur
30 augustus – 06 september: 05:30 uur

Meer informatie over het Salzburger Lungau? Meld je aan voor onze Regiospecial: eepurl.com/cWCJUr!

P.s. onze zonsopgang van eerder dit jaar al gezien? Check!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.