fbpx
Logo
Menu sluiten
Redactie
Redactie

Skiën als sport

“Skigebieden openen, hotellerie blijft gesloten”

Volgens Oostenrijkse media zal morgen (2 dec.) bekend gemaakt worden dat de skigebieden weer mogen openen. Hoera!…of toch niet? Natuurlijk is dat geweldig nieuws, want hier in Oostenrijk staan ook de locals te springen om weer de pistes op te kunnen, maar toch is er een grote ‘maar’. De skigebieden mogen weliswaar open, maar hotels, accommodaties en ook de gehele gastronomie blijft nog tot januari gesloten. Daarna hoopt men stapsgewijs het toerisme ook weer op te starten.

Geen skivakantie rond de kerstdagen

Doordat de accommodaties en restaurants gesloten moeten blijven, is een skivakantie rond de feestdagen dus niet mogelijk. Alleen mensen die in Oostenrijk wonen (of je moet toevallig een vakantiehuis in Oostenrijk bezitten) kunnen rond de kerstdagen gaan skiën. Toch zal het skisfeertje wel heel anders dan anders zijn, want omdat de restaurants gesloten moeten blijven zullen ook de pisterestaurants niet ineens geopend zijn. Skiën dus echt als sport – gezond in de buitenlucht – daar blijft het dit jaar bij.

Skigebieden hebben al laten weten te openen

Skiliften vallen in Oostenrijk onder dezelfde regels als het openbaar vervoer. Dat betekent dat zij zelfs een verplichting hebben om te openen (Betriebspflicht). Skigebieden hebben al laten weten dat zodra men weer mag, dat de liften open gaan. Zij willen er ook zijn voor de locals en laten zien dat de skigebieden er niet alleen maar zijn wanneer er ook toeristen mogen komen.

Een klein lichtpuntje voor de fanatieke wintersporter wellicht: er is al aangekondigd dat de Bergbahnen niet gaan controleren wie ze omhoog laten. Heb je dus inderdaad een tweede huis of bijvoorbeeld familie waar je kunt overnachten, dan kan zou je zo maar eens toch van de lege skigebieden kunnen gaan genieten… 😉

Opening voor toeristen tweede helft januari?

Naar verwachting – mits de besmettingscijfers verder dalen – zullen er vanaf januari langzaam aan weer toeristen worden toegelaten. Dit zal eerder vanaf de tweede helft januari zijn. Dat betekent voor verreweg de meeste wintersportliefhebbers dat er niets anders op zit dan afwachten en de hoop te vestigen op het tweede deel van de winter.

Wij zullen live berichten!

Doordat meerdere van onze mensen permanent in Oostenrijk wonen, zullen wij jullie natuurlijk wel van mooie plaatjes en video’s blijven voorzien. Enerzijds heel bijzonder wat we gaan meemaken, want je zal soms echt denken dat je een privé skigebied hebt, maar liever hadden we gehad dat jullie massaal naar Oostenrijk konden komen… Wij laten Oostenrijk dan maar naar jullie komen via het beeldscherm!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.