fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Valentijn gaat op skiles in Flachau

Waarom skiles voor gevorderden altijd een goed idee is

Je gaat al jaren op wintersport. Of die piste nu blauw of zwart is, het maakt je helemaal niets uit. Waarom zou je dan toch een lesje nemen? Omdat skiles voor gevorderden gewoon heel leuk is! En om dat te testen ging Valentijn een dag op pad met skileraar Jeroen van de Schischule Flachau.

Skiles voor gevorderden, waarom?

Het simpele antwoord is: omdat je nooit bent uitgeleerd. Je kunt altijd wat verbeteren, of het nu op de piste of buiten de piste is. Bij skiles voor gevorderden draait het niet meer om leren skiën, maar het gaat vooral om het bijschaven en verbeteren van je eigen skitechniek. Hierdoor kost het skiën minder kracht en haal je nog meer plezier uit de ski.

Zeker wanneer je het leuk vindt om regelmatig een nieuw skigebied op te zoeken is het ook echt leuk om de week te starten met een skiles. De skileraar kent het gebied op zijn duimpje en kan je de mooie plekjes laten zien. Zo kom je ook op plekken waar je wellicht niet zo snel komt en start je de wintersportvakantie net even met die fijne tips om de rest van de week van te profiteren.

Skiles voor gevorderden. Top voor het verbeteren van je techniek.

Je krijgt tips, geen kritiek

Zelf had ik al jaren geen les meer gehad. Ik was dan ook eerst best een beetje zenuwachtig. Want, wat zal er over mij gezegd worden? Bij een skiles voor gevorderden is het goed om je te realiseren dat de verbeterpunten die je aangereikt krijgt geen kritiek is op jouw manier van skiën. Het zijn tips, waardoor je een nóg betere skiër wordt. Op iedere skiër is altijd wel iets aan te merken. Niemand skiet helemaal perfect.

Jeroen gaf mij bijvoorbeeld aan dat ik iets breder op de ski’s mag staan en nog net wat dieper in de houding mag komen om zo meer druk te kunnen zetten. Het was echt kicken om te merken dat door een paar oefeningen ik ook echt voelde dat er iets veranderde.

 

Vraag wel naar de juiste skileraar…

Afsluitend toch wel een belangrijke tip. Een skiles voor gevorderden heeft natuurlijk alleen zin wanneer je ook echt met een hele goede skileraar op pad gaat. Maak dat in de skischool goed duidelijk. Je hebt er niets aan met een skileraar op pad te zijn die het opleidingsniveau niet heeft om jou net die kleine details bij te brengen die het verschil maken. Vraag bij voorkeur naar een ‘Staatlich Geprüfte’ skileraar, dan zit het wel snor! 😉

Rest mij niets anders dan te zeggen: probeer het een keer! En misschien ski jij dan straks ook net als Jeroen…


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.