fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Der Berg ruft!

Skitouren op de Kitzsteinhorn hoog boven Zell am See – Kaprun

Je ziet het tegenwoordig steeds vaker: skiërs die niet met de lift omhoog gaan, maar zelf omhoog lopen. Skitouren noemen ze dat en deze sport wint jaar in jaar uit aan populariteit. Ik doe het ook en dus werd het de hoogste tijd voor een aflevering. Kijk je mee naar het skitouren op de Kitzsteinhorn?

Skitouren op de Kitzsteinhorn

Bij skitouren denk je wellicht aan diepe sneeuw en off-piste. Dat kan ook, maar vraagt natuurlijk veel kennis van Alpine gevaren, zoals lawines. Gelukkig maar dat het ook anders kan en steeds meer gebieden ook gemarkeerde, veilige skitouren routes aanbieden. Zo ook op de Kitzsteinhorn hoog boven Zell am See – Kaprun. Door de hoge ligging begint het skitouren seizoen hier al in de herfst en eindigt het pas diep in het voorjaar. Er zijn hier twee gemarkeerde routes beschikbaar: de Eisbrecher en Schneekönigin.

Impressies skitouren Kitzsteinhorn

De Eisbrecher en Schneekönigin route

Op de Kitzsteinhorn zijn er twee gemarkeerde routes beschikbaar. Beide routes starten bij Langwied (1976m) en gaan vanaf daar omhoog. De Schneekönigin eindigt bij het Alpincenter (2450m), maar op de Eisbrecher kan je nog even flink door richting het bergstation van de Maurerlift (2875m). Die laatste variant hebben wij gekozen.

Beide routes verlopen grotendeels direct langs de pistes. Dat betekent ook dat je op een geprepareerde ondergrond omhoog loopt; wel zo gemakkelijk. Hoe hoger je komt, hoe indrukwekkender de omgeving en de uitzichten worden. Skitouren op de Kitzsteinhorn is alleen daarom al de moeite waard.

Ga altijd goed voorbereid op pad

Ook bij een skitour op een gemarkeerde route moet je zorgen dat je goed voorbereid bent. Neem altijd voldoende eten en drinken mee, want je verbranding komt tijdens zo’n tocht goed op gang. Onderschat ook nooit de temperaturen en neem altijd voldoende (droge) kleding mee. Waar je het omhoog – ook al is het flink koud – vaak flink warm hebt en lekker aan het zweten bent, is het zodra je boven bent vaak direct weer koud. Zorg dan ook dat je je gemakkelijk om kunt kleden of een extra laag aan kunt doen voor je aan de afdaling begint.

Meer informatie over het skitouren op de Kitzsteinhorn vind je hier.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.