fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Der Geheimtipp!

First Track in Lermoos: privé skigebied!

Altijd al gedroomd hoe het is om een privé skigebied tot je beschikking te hebben? Deze droom komt uit tijdens de First Track in Lermoos in de Tiroler Zugspitz Arena. Een ervaring om niet snel te vergeten.

Een privé skigebied? Ja!

First Tracks worden wel in meer skigebieden aangeboden. Maar dat je een compleet skigebied tot je beschikking hebt, dát is best bijzonder. Bij de First Track in Lermoos geniet je van deze unieke ervaring. Het skigebied van Lermoos is namelijk zo opgebouwd dat je vanaf het Bergstation van de Grubigsteinbahn alle pistes kunt bereiken. Hierdoor krijg je echt het gevoel van een privé skigebied.

Vroeg op voor de First Track in Lermoos

Je moet er wat voor over hebben natuurlijk, want vroeg opstaan dat is een pré. De wekker gaat voor ons om kwart over zes, want al om 07:00 uur zouden we met de Grubigsteinbahn naar boven gaan. Terwijl het pas net een beetje licht wordt mogen wij al de berg op. Hoe hoger we komen, hoe lichter het wordt. Het vroege opstaan is het in ieder geval waard: eenmaal boven ben je getuige van een prachtige zonsopkomst.

Met maximaal 30 mensen op de piste

De First Track in Lermoos kan je boeken via het toerismebureau van de Tiroler Zugspitz Arena. Eén keer per week (donderdag) opent voor een exclusief groepje het skigebied dus al rond 07:00 uur in de ochtend de liften. Neem je deel aan de First Track in Lermoos, dan ben je met maximaal 30 andere mensen. Een betere ski-ervaring krijg je niet. Alle pistes zijn strakker dan strak geprepareerd. Jij zet de eerste sporen van de dag. Het is puur genieten.

Mag ik helemaal alleen de piste af?

Jein, zegt men dan zo mooi in Oostenrijk: ja en nee. Tijdens de First Track in Lermoos wordt je begeleidt door skileraren. Maar wees gerust: je hoeft niet braaf als een klasje achter de leraar aan te skiën. Je kiest gewoon je eigen spoor en je eigen snelheid. De skileraar is er vooral bij voor de veiligheid en om je de weg te wijzen. Voor de rest skiën de leraren namelijk deze ochtend veel te graag ook zelf lekker door… 😉

Afsluitend een lekker ontbijt!

Na twee uur het skigebied onveilig gemaakt te hebben, krijg je waarschijnlijk best een beetje trek. Vanaf 09:00 uur staat er dan ook een stevig ontbijt voor je klaar bij de Brettlalm. Dit is natuurlijk inbegrepen in de prijs en meteen ook het einde van dit fantastische begin van de dag.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.