fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

Der Geheimtipp

Wandelen met lama’s in het winterlandschap van Biberwier

Toen we het programma voor ons weekend in de Tiroler Zugspitz Arena ontvingen stond er een wel heel bijzondere activiteit op: ‘Lama wandern’. Ik vind lama’s leuke beesten en heb er meer dan genoeg gezien toen ik twee jaar geleden in Peru was, maar ik had eigenlijk geen idee wat ik van het lama wandelen in Oostenrijk kon verwachten. Maar ik moet zeggen: ik vond het helemaal mooi!

Met lama’s wandelen: is dat leuk?

Hoezo met lama’s wandelen? Waarom? Dat was eigenlijk mijn eerste gedachte bij deze activiteit. Ok ik weet dat het grappige dieren zijn, maar is het echt leuk om een stukje met ze te gaan wandelen? Nou: ja dus. Alleen al het moment dat de lama’s uit hun stallen komen en de weg oversteken zorgt voor grappige momenten. De lama’s kijken behoorlijk onverschrokken en lijken er allemaal super veel zin in te hebben. Je mag ook echt zelf een lama ‘aan het lijntje’ houden en ik moet zeggen, ik had al snel een klik met mijn lama Hugo!

Hoe schattig is dit?!

Lama Hugo heeft het erg naar zijn zin en wil een kus

Wij waren met alleen maar mannetjes lama’s onderweg, en die van mij heette Hugo. Mooie naam, mooie bruine haren, lekker bekkie én hij wil je constant een kus geven. Als je maar een beetje met je hoofd richting zijn hoofd gaat, komt ‘ie gelijk naar je toe om je een soort kus te geven. Wat blijkt? Zijn oude verzorger kwam hem vroeger elke ochtend eten geven maar ging altijd eerst met zijn hoofd over het hek heen om Hugo een kus te geven.

Schitterende zonsondergang op de Zugspitze - Wandelen met lama's in Biberwier

Het is vooral érg ontspannend

Wat misschien wel het beste is aan met lama’s wandelen in Biberwier? Het is ontzettend ontspannend. Je loopt met een super lief dier aan de lijn, in een super mooi winterlandschap terwijl de zon ondergaat op de supermooie Zugspitze. Echt waar, ik was helemaal zen na het rondje wandelen.

Wandelen door het winterlandschap van de Tiroler Zugspitz Arena.

Met lama’s wandelen in Biberwier, dit moet je weten

Wil jij nou ook met lama’s wandelen als je in de Tiroler Zugspitz Arena bent? Dat kan! Elke week wordt er op woensdagavond een wandeling georganiseerd. De ene week is het een lamawandeling, de andere week een fakkeltocht. Aanmelden kan in het toerismebureau van Biberwier en deelname is met Gästekarte helemaal gratis. Ben je in de Tiroler Zugspitz Arena en wil eind van de middag / begin van de avond eens wat anders doen dan àpres ski: je weet nu waar je moet zijn! 😉 Meer informatie over met lama’s wandelen in Biberwier vind je hier.

Benieuwd wat voor toffe dingen je nog meer kan doen in de Tiroler Zugspitz Arena? Bekijk hier onze andere afleveringen!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.