fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

Der Berg ruft...!

Fantastische rodelbaan in Lermoos

Hou jij ook wel van een beetje rodelen tijdens de wintersport? Wij wel! Tijdens ons bezoek aan de Tiroler Zugspitz Arena hebben wij natuurlijk even de rodelbaan in Lermoos uitgeprobeerd.

Rodelbaan in Lermoos: de langste in de Tiroler Zugspitz Arena

In de Tiroler Zugspitz Arena vind je natuurlijk meerdere rodelbanen. Zo probeerden wij al eens het nachtrodelen over de piste in Ehrwald. Dat kan echter niet iedere dag en dan biedt de rodelbaan in Lermoos uitkomst. Deze nieuw aangelegde natuurrodelbaan is 3 kilometer lang en is daarmee zelfs de langste rodelbaan in de Tiroler Zugspitz Arena. Het proberen waard dus!

Waar vind je de rodelbaan in Lermoos?

De rodelbaan in Lermoos vind je direct bij de Hochmoosexpress. Meteen bij het bergstation is de start. Slingerend over een goed aangelegde baan slee je heerlijk naar beneden. Afwisselend steilere en vlakkere stukken maken deze rodelbaan in Lermoos lekker uitdagend en afwisselend.

Schitterende uitzichten vanaf de rodelbaan in Lermoos

De rodelbaan brengt je door een afwisselend open én bosrijk landschap. Op de open stukken is het genieten van de uitzichten op de machtige Zugspitze. Altijd weer indrukwekkend. In de bossen zijn enkele mooie bochten te vinden waar het heerlijk driften is. De geur van het bos hoort er gewoon echt een beetje bij. Pas natuurlijk wel op dat je niet van de baan komt en tegen een boom knalt…!

Waar kan ik een rodel huren in Lermoos?

Meestal zal je geen slee mee hebben tijdens je vakantie. Gelukkig maar dat je een echte professionele rodel kunt huren bij de sportzaak direct bij het dalstation van de Hochmoosexpress. Eigenlijk is dit gewoon aan te raden, want je krijgt echt een super rodel mee. Perfecte grip, een zacht zitvlak en niet al te zwaar. Wij kwamen er in ieder geval perfect mee door de bochten!

Kan ik in Lermoos ook nachtrodelen?

Nieuw is dat de rodelbaan in Lermoos ook verlicht is! Iedere woensdagavond tussen 18:00 – 21:30 uur kan je hier ook in het donker naar beneden. In de avond op de slee naar beneden hoort eigenlijk toch een beetje bij de wintersport. Doe jij dit ook zo graag? Leuk is trouwens dat ook de Brettlalm dan geopend is. Een drankje hoort er op een rodelavond immers ook een beetje bij!

Meer informatie over alle rodelbanen in de Tiroler Zugspitz Arena vind je hier.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.