fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Der Geheimtipp

Nachtrodelen op de piste in Ehrwald en fondue in het Tiroler Haus

Een rodelavond hoort er voor de meeste wintersporters tijdens de vakantie wel bij. Maar nachtrodelen op de piste in Ehrwald? Dat is toch echt wel even uniek. Want waar heb je nu de (legale) mogelijkheid om op de skipiste te rodelen? Wij hebben het in ieder geval nog nergens anders ontdekt en daarom is het nachtrodelen op de piste in Ehrwald onze Geheimtipp uit de Tiroler Zugspitz Arena!

Voor het rodelen een heerlijke fondue

Nog zo iets leuks hier in Ehrwald. De rodelavond draait niet alleen om het sleeën zelf, maar ook gewoon om een leuk avondje uit met zijn allen. Langs de piste zijn er drie hutten geopend (Tiroler Haus, Ehrwalder Alm en de Ganghofer Hütte)  en daar kan je voor of tijdens het rodelen ook gezellig eten en drinken. Voor ons is een tafel gereserveerd in het Tiroler Haus, want hier schijn je op de rodelavonden super te kunnen fonduen. We zijn benieuwd!

De fondue 'hoed' is voor iets iets nieuws...

Bij binnenkomst is er dankzij de Live-band meteen een gezellig sfeertje. Haardvuurtje er bij, goed gezelschap en niets staat deze gezellige avond nog in de weg. Na een goed voorgerecht laat de fondue zelf niets te wensen over: veel keuze, veel variatie, meer dan genoeg in ieder geval! Naast de voor ons bekende fonduepan wordt er ook een ‘hoed’ geserveerd en dat is voor ons nieuw. Deze ‘hoed’ heeft een soort weerhaken waar je het vlees overheen om het zo lekker gaar te krijgen. Lekker was het in ieder geval! Ken jij toevallig deze ‘Hoed’ fondue al?

Het nachtrodelen op de piste in Ehrwald is een echte belevenis

Nadat we het Tiroler Haus met een lekkere Schnapps in de buik hebben verlaten, is het tijd om met de slee de verlichte piste op te gaan. Nog een keer voor de duidelijkheid: nee, geen smal rodelpad hier in Ehrwald, maar een echte skipiste als rodelbaan. En dat is geweldig! Je hebt alle ruimte, kan veel snelheid opbouwen en doordat er zo veel ruimte is ontstaan er nauwelijks van die vervelende hobbels. Gerodeld wordt er op de 3 kilometer lange blauwe piste terug naar het dalstation van de Ehrwalder Almbahn. Je overbrugt hier ca. 400 hoogtemeters en bent als je alles in één stuk doet zeker 10 minuten non stop en op hoog tempo aan het sleeën. Wij vinden het geweldig!

Rodel Hüttenrally? Dat kan natuurlijk ook!

Vorig jaar winter hebben wij  – noodgedwongen door het weer – de skidag op de Ehrwalder Alm ingeruild door een Hüttenrally De enige geopende piste was die dag de piste waar je ook op rodelt. We gingen langs alle hutjes en maakten er een gezellige Hüttenrally van. Tja, heb je zin in een hele gezellige avond dan kan het best een idee zijn om iedere hut langs de piste even te bezoeken. Je eigen Rodel Hüttenrally dus!

Op de slee kom je langs verschillende hutten.

Wij lieten het vanavond  bij een goed diner in het Tiroler Haus en een fantastische rodelafdaling. Dat was voor ons voor vandaag genoeg 😉

Nachtrodelen op de piste in Ehrwald? Wij vinden het een ware Geheimtipp!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.