fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

De groeten uit… Lermoos!

Daar is ‘ie dan: onze eerste aflevering van de nieuwe serie “De groeten uit…!”. In deze serie nemen Valentijn & Pepijn jullie mee naar de leukste bestemmingen in Oostenrijk. Korte video’s van onze trips door heel het land. Deze week is Pepijn in het skigebied Lermoos in de Tiroler Zugspitz Arena onderweg. De groeten!

Een weekend naar de Tiroler Zugspitz Arena

Waar ligt Lermoos? Lermoos ligt in de Tiroler Zugspitz Arena. Deze regio bestaat uit 7 verschillende dorpen met verschillende skigebieden. Wij verbleven tijdens ons filmweekend in Berwang, ongeveer een kwartiertje rijden vanaf Lermoos. Vanuit Berwang ben je in no-time in de verschillende gebieden van de Tiroler Zugspitz Arena dus het was voor ons een uitstekende uitvalsbasis om deze regio te ontdekken! Het leuke van de regio is dat je met dezelfde skipas in maar liefst 7 verschillende skigebieden kan skiën. Wij startten ons weekend in het skigebied Lermoos!

Skigebied Lermoos in de Tiroler Zugspitz Arena

Het skigebied Lermoos is een overzichtelijk skigebied en er zijn twee liften die je vanuit het dal de berg op brengen. De Grübigsteinbahnen vormen de centrale as van het skigebied. In totaal vind je op de berg 27 kilometer pistes, vooral blauw en rood. Het mooie aan dit skigebied is dat je eigenlijk vanaf elk punt een schitterend uitzicht hebt op de Zugspitze, de hoogste berg van Duitsland (2962 meter) en eyecatcher van de regio! Zeker voor families en beginners is dit skigebied ideaal. De liften vormen namelijk een soort “zandloper”, waardoor je eigenlijk altijd weer op het centrale punt in het midden uitkomt.

Bakken met sneeuw en een beetje zon

Wij waren de hele dag onderweg met Birgit van het toerismeverband. Zij liet ons de mooiste plekken in het gebied zien. Qua sneeuw hadden we niets te klagen deze dagen, want het had de dagen voor dat we aankwamen al veel gesneeuwd, en het hield eigenlijk niet op met sneeuwen toen wij er waren. Tijdens onze dag in Lermoos klaarde het gelukkig een beetje op. De zon brak even door en we werden verrast met het schitterende uitzicht op de Zugspitze. Wat wil je nog meer!

Eten in skigebied Lermoos: de Wolfsrathauserhütte

Birgit nam ons mee naar de Wolsfrathauserhütte. Een echte authentieke Oostenrijkse berghut. Je komt er via de rode skiroute nummer 12. Niet echt geschikt voor beginners, maar zeker de moeite waard mocht je het aandurven! Je hebt hier heerlijke Oostenrijkse gerechten op de kaart maar ook een speciaal gerecht voor ons Nederlanders: “Der Fliegende Holländer”. Met extra mayonaise en zonder salade. Goed, zo weten wij ook weer weer we bekend om staan!

Hoe hoog ligt Lermoos en is Lermoos sneeuwzeker?

Het dorp Lermoos ligt op 1000 meter hoogte en de hoogste lift eindigt op 2160 meter hoogte. De Tiroler Zugspitz Arena ligt echt tegen de Duitse grens aan. Dit zorgt dat de sneeuwbuien uit het noorden als eerste in de regio neerdwarrelen. Een groot deel van het skigebied is ook nog eens kunstmatig besneeuwd. Al met al biedt dit een prima sneeuwzekerheid voor de regio! En zoals jullie zien, wij hadden in ieder geval bakken met sneeuw dit weekend, het hield maar niet op!

Is Lermoos leuk?

Dát is natuurlijk de vraag na onze ervaring in Lermoos. Dit gebied moet het niet hebben van de vele pistekilometers of z’n extreme hoogte. Dit gebied moet het hebben van zijn Oostenrijkse gezelligheid maar vooral het schitterende uitzicht over het dal & de Zugspitze. Wij houden in ieder geval wel van dat weidse uitzicht. En bovendien, als je als gevorderde naar Lermoos komt, heb je met dezelfde skipas toegang tot alle andere gebieden in de Tiroler Zugspitz Arena. Genoeg te beleven dus, ook voor gevorderden.

In onze volgende afleveringen zijn wij op pad in Berwang en in Ehrwald, dus hou onze kanalen in de gaten. De groeten! Nog meer informatie over deze regio vind je op onze bestemmingspagina of op de website van de Tiroler Zugspitz Arena.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.