fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

De groeten uit...!

De groeten uit… skigebied Biberwier – Marienberg!

Met Oostenrijk TV komen wij nu al enkele jaren in de Tiroler Zugspitz Arena. Vele mooie belevenissen hebben wij hier dan ook al gehad.  Het skigebied Biberwier ontbrak echter nog en dus werd het de hoogste tijd voor een nieuwe aflevering van “De groeten uit…”.

Biberwier in de Tiroler Zugspitz Arena

Het dorp Biberwier ligt in de Tiroler Zugspitz Arena. Een prachtige vakantieregio aan de voet van de machtige rotswand van de Zugspitze. In de wintermaanden bestaat de regio uit verschillende, kleinere skigebieden, waaronder dus het skigebied Biberwier. Tijd om dat – eindelijk – te mogen gaan ontdekken!

Hoeveel kilometer piste heeft het skigebied Biberwier?

De Marienberg, zoals het skigebied Biberwier officieel heet, is wat je noemt klein maar fijn. Met ongeveer 12 kilometer piste en zes liften is dit een van de kleinere skigebieden in de Tiroler Zugspitz Arena. Het fijne aan Biberwier is dat het hier dan ook zelden druk is. Omdat de pistes overwegend blauw zijn is dit een ideaal gebied voor beginners en families om in alle rust vertrouwen op de ski’s te krijgen.

Hoe hoog ligt Biberwier en is het er sneeuwzeker?

Net als bij de meeste andere skigebieden van de Tiroler Zugspitz Arena beging het skigebied op ca. 1000 meter hoogte. De liften in Biberwier gaan tot een hoogte van 1840 meter. Niet heel hoog natuurlijk, maar toch is het hier behoorlijk sneeuwzeker. Dankzij de ligging tegen de Duitse grens aan bereiken de sneeuwbuien uit het noorden altijd als eerste deze regio. Tijdens ons bezoek (januari 2022) lag er overigens bijzonder weinig sneeuw, maar desalniettemin lagen de pistes er prima bij.

Rustig en super strakke pistes!

Tijdens ons bezoek valt ons vooral op hoe ontzettend rustig het is. Op de parkeerplaats staan slechts 25 andere auto’s. Omdat wij in de ochtend lekker aan het rodelen waren in Lermoos, kwamen wij pas rond 12:30 op de piste in Biberwier. En nog altijd waren de pistes helemaal perfect. Dat schijnt best normaal te zijn, want ons is verteld dat wanneer je de grootste kans op strakke pistes wilt hebben, dat je dan júist in Biberwier moet zijn.

Haastige spoed is zelden goed…

Zorg dat je in het skigebied Biberwier vooral geen haast hebt. De liften zijn namelijk redelijk ouderwets. Op een moderne 6-persoonsstoeltjeslift in het dal na, zijn de overige liften vooral sleepliften en een behoorlijk lange 2-persoonsstoeltjeslift. Storend is dit echter niet, want het is rustig en je hebt de pistes voor je alleen. Bovendien heb je zo genoeg tijd om te genieten van de prachtige rotswanden waar je op uit kijkt.

Klein maar fijn!

Na een paar uur in dit skigebied doorgebracht te hebben, trekken wij de conclusie dat het hier klein, maar fijn is. Als afwisseling tijdens je bezoek in de Tiroler Zugspitz Arena is dit skigebied zeker een bezoek waard. Alleen al voor het uitzicht moet je het in ieder geval doen. Bovendien is het gebied ideaal om even rustig in te komen of de kinderen in alle rust te leren skiën.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.