fbpx
Logo
Menu sluiten
Redactie
Redactie

Vakantieweer Oostenrijk | Week 39

Vakantieweer – Eerst kouder en sneeuw, daarna (mogelijk) zon

Op deze pagina vind je elke vrijdag een actueel weerbericht voor de komende week in Oostenrijk. De herfstvakantie voor de regio noord begint vandaag en dus zullen er zeker wat Nederlanders naar Oostenrijk vertrekken. Wij zetten op basis van de Oostenrijkse weerberichten van de ORF en de ZAMG op een rijtje wat je de komende week ongeveer aan weer op je vakantieadres kunt verwachten. Het weer in Oostenrijk ziet er van 21 oktober tot en met 27 oktober als volgt uit.

Zaterdag: Zonnig en zacht

 

Na een lange periode van heerlijk mooi herfstweer is zaterdag tijdelijk de laatste mooie dag. Het wordt nog één keer lekker zonnig en met temperaturen tot 22 graden vrij warm.

Zondag: Koufront met neerslag

Vanuit het westen trekt een koufront binnen. Het is veelal bewolkt en al vanaf de vroege ochtend regent het op veel plaatsen. De sneeuwvalgrens daalt naar 1500 tot 1100 meter. De wind uit west tot noordwest trekt behoorlijk aan. Duidelijk frisser met temperaturen die niet meer boven de 7 tot 15 graden uitkomen.

Maandag: sneeuw boven 1000 – 1300 meter

Maandag blijft het in de dalen regenachtig. Sneeuw valt al vanaf 1000 tot 1300 meter. Dus wie zin heeft om een sneeuwpop te bouwen kan dit eenvoudig op zoeken! Het is koud voor de tijd van het jaar met maximaal 5 tot 13 graden.

Dinsdag: sterke wind en regenbuien

Dinsdag houdt het onbestendige en koude weer aan. Op veel plaatsen regenachtig weer met een sneeuwvalgrens tussen de 1100 en 1600 meter. Alleen in Osttirol en Karinthië laat het zonnetje zich wat vaker zien.

Woensdag: Koud!

Met stevige noordelijke wind voelt het woensdag koud aan. De temperaturen bereiken maximaal 3 tot 14 graden. Hoe meer naar het westen toe hoe warmer en ook kans op zo nu en dan een beetje zon.

Donderdag en vrijdag: mogelijk weersverbetering

De prognose is nog wat onzeker, maar het lijkt er op dat donderdag en vrijdag de beste dagen gaan worden met regelmatig een zonnetje en temperaturen tussen de 6 en 18 graden.

Kortom; vast staat dat de eerste dagen van de komende week fris en onbestendig zijn. Zit je boven de 1300 meter dan zal je ook regelmatig sneeuw zien. Vanaf woensdag lijkt het weer langzaam te verbeteren, maar dit is nog wel onzeker.

Benieuwd wat ons zo aanspreekt in de herfst? Je leest het hier.

 

Ga je skiën op één van de gletsjers, dan krijg je het behoorlijk winters!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.