fbpx
Logo
Menu sluiten
Redactie
Redactie

Vakantieweer Oostenrijk | Week 46

Vakantieweer – Zon, sneeuw, zon, TOP week!

Op deze pagina vind je elke vrijdag een actueel weerbericht voor de komende week in Oostenrijk. Wij zetten op basis van de Oostenrijkse weerberichten van de ORF en de ZAMG op een rijtje wat je de komende week ongeveer aan weer op je vakantieadres kunt verwachten. Het weer in Oostenrijk ziet er van 2 – 9 december als volgt uit.

Zaterdag en Zondag: Koud maar perfect skiweekend

Dit weekend openen in Oostenrijk heel veel skigebieden hun deuren. Er vinden officiële openings plaats en dat gaat gepaard met écht winterweer. Na de sneeuwval van de laatste dagen word het weekend overwegend zonnig, maar bitterkoud! De komende nacht al wordt het erg koud met temperaturen zo rond de -10 graden, maar uitschieters tot -15 zijn zeker niet uitgesloten. Zaterdag komt dan het zonnetje (zeker in de bergen) goed tevoorschijn. Overdag ‘warmt’ het dan in de dalen op naar -5 tot 0 graden en op 2000 meter hoogte moet je met zo’n -10 graden rekening houden. Wel dus zon!

Maandag en dinsdag: De volgende sneeuwval kondigt zich aan

Houdt het dan nooit op dit jaar? Nee! Van sneeuw heb je nooit genoeg zeggen wij altijd maar. En dus gaat het wéér sneeuwen. In de nacht naar maandag trekt de neerslag binnen en die valt op maandag bijna overal nog tot in de laagste dalen. Langzaam maar zeker gaat de sneeuwvalgrens echter iets oplopen om op de dinsdag uiteindelijk zo rond de 700 – 800 meter uit te komen. Prima dus voor de meeste skidorpen! Alleen de echt diepe dalen, zoals bijvoorbeeld rond de Bodensee, Innsbruck of Salzburg stad zullen regen zien. En dat is niet erg, want daar skiën we toch niet! 😉

Woensdag: het begint op te klaren

De woensdagochtend kan her en der nog een sneeuwvlok vallen. Daarna lossen de wolken steeds meer op en wordt het zonniger. Het wordt ook wat warmer, maar met 0-5 graden nog altijd gewoon winters.

Donderdag: Zonnnn!

Na de heldere nacht begint de dag ijskoud. Zodra het zonnetje dan over de bergen komt zal het snel wat warmer worden en wordt het 1 – 7 graden. De dagen zijn kort, dus dat maakt niet uit, en zodra de zon achter de bergen verdwijnt zal het weer snel gaan vriezen. Wel een super mooie skidag dus!

Vrijdag: wellicht weer sneeuw?

Het is nog onzeker, maar mogelijk dat het op de vrijdag dan wéér gaat sneeuwen! Hoe leuk zou dat zijn?!

Ben je deze week in Oostenrijk dan ga je wat ons betreft een TOP week tegemoet. TOP pistes, TOP sneeuw, WEINIG mensen, GENIETEN!

Fijn weekend!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.