fbpx
Logo
Menu sluiten
Redactie
Redactie

Vakantieweer Oostenrijk | Week 39

Vakantieweer – Zon, wolken en af en toe een bui

Op deze pagina vind je elke vrijdag (dit keer eenmalig de zondag! 🙂 )een actueel weerbericht voor de komende week in Oostenrijk. Wij zetten op basis van de Oostenrijkse weerberichten van de ORF en de ZAMG op een rijtje wat je de komende week ongeveer aan weer op je vakantieadres kunt verwachten. Het weer in Oostenrijk ziet er van 24 september tot en met 29 september als volgt uit.

Zondag: overwegend bewolkt

Vandaag is het in grote delen van Oostenrijk overwegend bewolkt. Zo nu en dan valt er een buitje. De sneeuwvalgrens ligt tussen de 2000 en 2400 meter. Zon is er soms tussendoor een beetje. Het wordt 12 tot 19 graden.

Maandag: het gaat wisselvallig verder

Op maandag blijft het weer in Oostenrijk wisselvallig. De meeste zon zie je in Vorarlberg en noordelijk Tirol. Een kort regenbuitje is eigenlijk nergens helemaal uit te sluiten. Sneeuw valt er dan tussen de 2000 en 2400 meter. Het wordt 12 tot 20 graden.

Dinsdag: iets meer zon

In Vorarlberg, Tirol, Salzburgerland, Oberösterreich en de Steiermark laat de zon zich duidelijk wat langer zien. Maar ook hier zijn enkele buitjes niet helemaal uit te sluiten. De temperaturen blijven gematigd met 13 tot 20 graden, maar als het zonnetje door komt is het zeker heerlijk vertoeven!

Woensdag: zon of regen. Zit jij op de goede plek?

In Karinthië, grote delen van de Steiermark en het Burgenland zit je woensdag minder goed. Hier is het overwegend bewolkt met wat regenbuien. De rest van Oostenrijk heeft het redelijk zonnig met slechts af en toe een klein buitje. Het wordt 13 tot 21 graden.

Donderdag: eerst zonnig, vanuit het westen bewolkt

De donderdag begint op veel plaatsen nog zonnig. Vanuit het westen trekt echter bewolking binnen met een beetje neerslag. Hoe meer je naar het oosten toe zit, hoe langer zonnig het zal zijn. Het wordt 14 tot 22 graden.

Vrijdag: een beetje van hetzelfde

Op veel plaatsen is het weer in Oostenrijk op vrijdag overwegend zonnig. Regenbuien zijn echter nergens uit te sluiten. Een beetje vergelijkbaar met de rest van de week dus. Temperaturen tussen de 15 en 20 graden.

Kortom: zit jij komende week in Oostenrijk dan krijg je een redelijk goede week! Echt slecht is het nergens en een paar zonuren ga je zeker meepakken. Eigenlijk heerlijk weer om buiten te zijn.

Fijne vakantieweek gewenst!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.