fbpx
Logo
Menu sluiten

Fotoverslag

De Kitzsteinhorn is weer open! En zo ziet dat er uit.

Gisteren (07.10.2022) was het weer zover: het gletsjerskigebied Kitzsteinhorn is weer open! En met Zell am See – Kaprun als vaste partner hier op Oostenrijk TV hebben wij natuurlijk meteen even een kijkje genomen. Geniet van de eerste winterse beelden in dit fotobericht.

Heerlijk die eerste bochten!

Na een (te) warme zomer was het lange tijd maar de vraag of er dit jaar überhaupt vroeg met skiën gestart kon worden. De gletsjer was tot enkele weken geleden namelijk compleet sneeuwvrij en vol diepe spleten. Maar gelukkig werd Frau Holle net op tijd wakker en heeft het de tweede helft van september een paar keer goed laten sneeuwen. Dat gecombineerd met enkele grote sneeuwdepots (sneeuw opgeslagen van vorige winter) was genoeg om het skiseizoen te openen. En wat waren die eerste bochten lekker! Wat wil je met dit uitzicht…

Wat is er al open?

Zo vroeg in de herfst is natuurlijk nog niet het gehele skigebied geopend. Het begin van het skiseizoen is vrijwel altijd alleen met de gletsjerpistes. Vaak volgt al snel ook de Alpincenter afdaling tot 2450 meter. Die was gisteren nog gesloten, maar is nadat ze gisteren hard gewerkt hebben, sinds vandaag (08.10.2022) trouwens óók al open.

^^ Op deze foto zie je eigenlijk alle pistes die gisteren (07.10.2022) geopend waren. De gletsjer dus.
^^De uitzichten vanaf de Kitzsteinhorn zijn geniaal!

En hoe was het? Moet ik al in de auto stappen?

Voor mij was het een goede start van het skiseizoen. Sinds een jaar of 10 ben ik altijd wel in de eerste dagen even boven. Ik heb betere openingen mee gemaakt met duidelijk meer sneeuw, maar ook duidelijk mindere momenten met minder sneeuw. De huidige pistes liggen er prima bij. Het blijft wel moeilijk om te zien hoe snel de gletsjer smelt. Dat zie je ook goed aan de piste links van de sleeplift waar men nu ietwat heeft moeten improviseren met het verloop van de piste.

Of je in de auto moet stappen, dat moet je lekker helemaal zelf weten! Natuurlijk is er nog niet veel open, maar de pistes die open zijn lagen er prima bij. De brede gletsjerpistes zijn ideaal om heerlijk de eerste bochten van het seizoen te maken. Tel daarbij op het schitterende uitzicht en je zult zeker een leuk uitstapje hebben. Bovendien; nu is de gletsjer er nog! 😉

Tip! Combineer dit skitripje lekker met een wellness hotel, zoals de Tauern Spa! Ski & Spa is een heerlijke combinatie. In dit artikel lees je hier meer over en hebben we bovendien een (nieuwe!) aflevering online gezet. Kijken dus!. De beelden zijn van vorige herfst, dan weet je meteen hoe het er op de Kitzsteinhorn vermoedelijk over een paar weken al uit ziet!

En nu…genieten van de foto’s van gisteren:

^^ Zoals je kunt zien is de sneeuwkwaliteit prima!
^^ Typisch voor het herfstskiën is de mist in het dal. Mooi he?
^^ Perfecte pistes voor de eerste bochten.

Meer weten over de regio Zell am See – Kaprun? Check dan even onze partnerpagina!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.