fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Goede marketing stunt!

Zomerskiën in de Wildkogel Arena

Geloof het of niet, maar vandaag (30.05.2021) stonden wij op de ski’s. En nee, niet ergens op een gletsjer in Oostenrijk. Het was ‘gewoon’ de Wildkogel Arena waar dit, maar ook nog volgend weekend, de skiliften opnieuw draaien! Een super stoere marketing stunt natuurlijk, die niet onbeantwoord kon blijven. Zomerskiën in de Wildkogel Arena dus.

 

Ongekend veel sneeuw voor eind mei

Het is inmiddels eind mei en eerlijk gezegd ben ik hard toe aan wat meer zomerweer. Het voorjaar is hier in Oostenrijk dan ook niet om over naar huis te schrijven. Sinds half maart is het eigenlijk constant te koud en regelmatig viel er boven de 1500 meter nog sneeuw. Dit maakt wel dat de sneeuw op hoogte maar langzaam smelt. Boven de 1700 meter ligt dan ook echt nog een fors pak sneeuw. Op de Wildkogel Arena zullen ze gedacht hebben: ‘laten we eens gek doen!’. En zo kwam vorige week totaal onverwacht het bericht dat er nog 3 weekenden geskied kon worden. Onze Instagram poll was duidelijk: jullie wilden beelden zien!

Zomerskiën in de Wildkogel Arena: geen zin, toch gegaan

Eerlijk is eerlijk: echt zin had ik er niet in. Begrijp me niet verkeerd, want skiën is fantastisch. Maar als je zoals ik de hele winter hebt kunnen skiën is het ook een keer genoeg. Echter, alleen al het unieke verhaal, dat ik de rest van mijn leven nu kan vertellen, was genoeg om toch te gaan. Want zeg nu eerlijk, wie kan er nu vertellen eind mei geskied te hebben in de Wildkogel Arena? Misschien komt het wel nooit meer voor. Een eenmalige actie werd mij dan ook verteld aan de kassa…

Eén lift, één piste

Eigenlijk is het zomerseizoen in Neukirchen am Grossvenediger al geopend. De gondelbaan draait al voor de wandelaars. Voor de skiërs word in de weekenden nu ook nog de Ganzeralmlift geopend met bijbehorende rode piste nummer 3. Deze lift ligt tussen de 1842 – 2091 meter hoogte aan de noordzijde van de berg, waar inderdaad nog tot 1,5 meter sneeuw lag. Super actie dus!

Zelfs de skihut is geopend

Waar de hele winter alle skihutten dicht waren, is de Corona-situatie inmiddels veranderd. Restaurants mogen weer open. Eerlijk gezegd had ik er niet op gerekend, maar aan de piste was zelfs de Rettenstein skihut open. Met het heerlijke zonnige weer was het een genot om met een biertje in de hand het skiseizoen op het terras dan nu echt te beëindigen. Opvallend genoeg zaten er veel Nederlanders op het terras…gezellig jullie hier weer terug te zien! 🙂

Geslaagde actie, nu tijd voor zomer

Na een keer of 15 dezelfde lift en piste was het wel genoeg. De sneeuw is natuurlijk ook al lekker ‘zomers’ en dus werd het tijd definitief de ski’s op te ruimen. Maar: de actie van de Wildkogel Arena is geslaagd. Wie nog een keer wil? Volgend weekend zijn ze ook nog open!

We gingen trouwens ook nog even LIVE:


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.