fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

Tauernradweg

Fietsen in het Pinzgau: van Krimml naar Piesendorf

Met het schitterende weer dit jaar tijdens het Hemelvaartweekend konden we niet anders dan lekker naar buiten gaan. Dit keer gingen we op pad met de fiets. We namen de Pinzgauer Lokalbahn van Piesendorf naar Krimml en fietsten daarna over een stuk van de Tauernradweg terug door het groene en voorjaarsachtige Pinzgau.

Tauernradweg: van Krimml naar Passau

De Tauernradweg is een meer dan 300 kilometer lange fietsroute die begint in Krimml in het Salzburgerland en eindigt in het Duitse Passau. De route heeft zijn naam te danken aan waar de tocht begint: het nationaalpark Hohe Tauern in Oostenrijk. Het grootste gedeelte van de route rijd je licht naar beneden. Je komt langs de mooiste rivieren, bossen en de route begint bij de indrukwekkende Krimml watervallen. Wij fietsten een stuk van ongeveer 50 kilometer van de Tauernradweg tussen Krimml en Piesendorf door het prachtig groene Pinzgau.

Pinzgauer Lokalbahn van Piesendorf naar Krimml

De dag begon voor ons in Piesendorf. Vanuit hier namen wij de fietsen mee in de Pinzgauer Lokalbahn om vervolgens in Krimml te beginnen met fietsen. Alleen al het rijden in deze dieseltrein is een goed begin van een avontuurlijke dag. Daarom zijn we dan ook even live gegaan op Facebook zodat jullie mee konden kijken op deze mooie route! De fiets mag hier tegen betaling trouwens gewoon altijd mee in de trein (wel even de fietstassen eraf halen als die op de fiets zitten).

Heuveltje af van Krimml naar Piesendorf

Na ongeveer een uur met de trein begon onze fietstocht bij het station in Krimml. Vanaf hier is het zo’n 50 kilometer terug naar Piesendorf. Het grootste gedeelte gaat licht naar beneden dus echt intensief wordt het niet. Het mooie aan deze route door het Pinzgau is dat je eigenlijk het hele stuk echt op fietspaden rijdt, dus niet langs de drukke weg. Grote delen rijd je langs de Salzach, door de groene Pinzgauer weilanden of door de vele dorpen die je passeert. Zo rijden we langs Wald, Neukirchen, Bramberg, Hollersbach, Mittersil, Uttendorf, Niedernsill en Walchen om vervolgens weer in Piesendorf uit te komen!

Niet moeilijk, wel mooi!

Al met al is het hele stuk niet erg intensief omdat je lekker naar beneden fietst. Mocht je het nog wat aangenamer willen maken, huur dan een E-bike bij een van de sportzaken in de buurt! Voor de echte fanatiekeling biedt deze route misschien te weinig uitdaging, maar op een dag als deze weten wij zeker dat iedereen aan het eind van de dag terugkijkt op een schitterende tocht. Wat is jullie favoriete route om te fietsen in Oostenrijk?


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.