fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Een kijkje achter de schermen

De ongelofelijke sneeuwruiming op de Grossglockner Hochalpenstrasse

Het is weer zo ver: de sneeuwruiming op de Grossglockner Hochalpenstrasse is in volle gang. Ieder jaar opnieuw een hele uitdaging om die prachtige pas weer begaanbaar te maken. Het ene jaar extreme sneeuw hoeveelheden, het andere wat minder. Dit jaar is het na de sneeuwarme winter wat minder dan gemiddeld, maar ja wat is minder? Nog altijd moet er tot wel 5 meter (!) sneeuw van het wegdek geruimd worden.

Vanaf begin april gaan zowel vanaf de noordzijde (kant van Zell am See) als vanaf de zuidzijde (kant vanaf Heiligenblut) verschillende sneeuwruim teams omhoog. Tegen eind april hoopt men elkaar dan ergens tegen te komen en meestal is de straat vanaf de eerste week van mei dan weer toegankelijk. Zeker in die eerste weken van mei rijd je de straat in extremen; beneden vaak al lekker warm en zon, hogerop dan tussen metershoge sneeuwmuren. Kortom: een belevenis!

Oostenrijk TV was er in de herfst

Oostenrijk TV bezocht de straat afgelopen herfst al eens (video al gezien? Check!) en dit keer willen we jullie de beelden van de sneeuwruiming niet onthouden. De beelden van 2017 zijn er nog niet, maar dit filmpje van een sneeuwruiming in 2014 geeft wel een mooie indruk hoe het er daar boven nu ongeveer aan toe moet gaan. Indrukwekkend toch?

Die blauwe sneeuwruimmachines zijn deels al 60 jaar of ouder. We hebben ons laten vertellen dat ze nog steeds die oude machines gebruiken, omdat de nieuwe generatie machines niet altijd even betrouwbaar blijkt. Zou het echt? In ieder geval zijn die oude machine gaaf om naar te kijken.


Wie van jullie heeft de pas wel eens tussen de sneeuwmuren gereden? Deel je foto’s met ons! Meer info over de Grossglockner Hochalpenstrasse vind je hier.

Meer informatie:
Tourist Info Grossglockner-Zellersee
info@grossglockner-zellersee.info
www.grossglockner-zellersee.info
Raiffeisenstrasse 2
5671 Bruck-Fusch
+43 6545 7295


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.