fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Met de skibus vanuit Bruck

AreitXpress Zell am See officieel geopend en door ons getest!

Dit weekend staat de Schmittenhöhe in Zell am See in het teken van de opening van de nieuwe AreitXpress. De oude Areitbahn is deze zomer namelijk compleet nieuw gebouwd en omgedoopt tot de AreitXpress: een hypermoderne 10-persoons gondelbaan. De capaciteit is flinkt opgeschroeft en daarmee behoren de wachttijden bij deze lift tot het verleden. Goed nieuws dus voor alle Zell am See gangers!

De AreitXpress door ons getest

Wij hebben de AreitXpress – die ook belangrijk is voor onze partner Grossglockner Zellersee –  natuurlijk voor jullie getest. Deze nieuwe lift is een grote comfortverbetering! Dit begint al in het dalstation waar je niet meer de trap hoeft te nemen naar de gondel. Maar liefst 3 liften brengen je een verdieping hoger vanaf waar je in de gondels kunt stappen. Ook vanaf de piste komend kom je nu direct tot aan de instap.

Dat de capaciteit flink is opgeschroefd is te merken. Er is nauwelijks ruimte tussen de gondeltjes bij het instappen, waardoor constant mensen in kunnen stappen. De gondels zelf zijn uitgevoerd met stoelverwarming in de banken en hebben grote panorama-ramen. Gevoelsmatig ben je ook nog eens veel sneller boven. Wat ons betreft een grote verbetering!

Snel met de skibus naar de AreitXpress

We sloegen vandaag twee vliegen in één klap, want voor de vakantieregio Grossglockner Zellersee testten wij direct hoe eenvoudig het is om met de skibus naar de AreitXpress te gaan. De dorpen Bruck en Fusch hebben natuurlijk geen eigen skigebied en dus gaan de toeristen allemaal naar Zell am See. Wij stapten om 09:10 uur in de skibus en stonden om 09:20 al bij de gondels. Met de auto zou het langer geduurd hebben met al het inpakken van de ski’s, het parkeren, het lopen vanaf de parkeerplaats etc. Ga jij deze winter naar Bruck of Fusch dan kunnen we je echt aanraden: pak die skibus!

Ook een fantastische skidag op de Schmitten!

We weten het inmiddels: winter 2017/18 is geweldig begonnen. Wat een sneeuw al overal en er heersen werkelijk topcondities. Zo ook bij de officiële opening van de AreitXpress. Nadat wij de lift getest hebben, hebben we een fantastisch skidag gehad. Verse sneeuw, strakblauwe lucht, wat wil een wintersporter nog meer? En oja, zo in december is het ook heerlijk rustig!

Wanneer gaan jullie naar Oostenrijk? Laat het ons weten!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.