fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Een winterse skidag in Snowvember

Pre-opening Schmittenhöhe Zell am See 19-11-2017

In Oostenrijk wordt deze november maand inmiddels al Snowvember genoemd. Voor het derde weekend op rij deze maand sneeuwt het. Vanwege die vele sneeuwval deze maand hebben meerdere skigebieden de liften eerder open gegooid. Zo ook de Schmittenhöhe in Zell am See, dit dit weekend van vrijdag – zondag (17-19 november) de liften open hadden. We wonen in de buurt, dus moesten we natuurlijk ook zelf even een kijkje gaan nemen.

Winterse skidag op de Schmittenhöhe

Vanochtend bij het opstaan sneeuwde het al tot in het dal en we wisten dat we een winterse dag tegemoet zouden gaan. Dat bleek ook, want boven in het skigebied sneeuwde het echt volle bak. En omdat je van sneeuw natuurlijk nooit genoeg kunt hebben, stonden ook de meeste sneeuwkanonnen nog lekker aan.

De pistes rondom de Breiteckbahn, Kapellenbahn en de Kettingbahn waren geopend en liggen er prima bij! Voor een paar uurtjes echt de moeite waard. Laten we hopen dat er ook volgend weekend op de Schmittenhöhe lekker geskied kan worden. Gezien de hoeveelheid aan sneeuw lijkt dit zeer waarschijnlijk.

Heerlijk rustig

Persoonlijk ben ik erg blij dat er nu – naast de Kitzsteinhorn gletsjer – ook andere gebieden geopend zijn. De Kitzsteinhorn is fantastisch, maar in de herfst vaak wel erg druk. Logisch, want je kunt nergens anders heen. Omdat de massa nog altijd voor de Kitzsteinhorn kiest, was het vandaag heerlijk rustig op de Schmittenhöhe. Natuurlijk speelde ook het weer mee, want voor veel mensen is sneeuwval niet de ideale skidag. Zeker zo in het voorseizoen vind ik het altijd geweldig om júist ook met sneeuwval te skiën. Hebben jullie dat nou ook?

Ook vrijdag en zaterdag waren top!

Vrijdag en zaterdag konden wij zelf niet omhoog, maar we hebben toch wat beelden van deze dagen gevonden. Interessant, omdat het toen niet sneeuwde en we dus een andere beeld krijgen van hoe de pistes er bij liggen. Zoals hieronder de eigenaren van Chalet Sonnentanz, die op vrijdag al even een kijkje namen voor hun gasten.
Vakantieregio Grossglockner Zellersee in de winter

De vakantieregio Grossglockner Zellersee heeft zo een uitstekende start in de winter! Overnacht je in de dorpen Bruck en Fusch aan de Grossglocknerstrasse dan weet je in ieder geval zeker dat zowel de gletsjer, als ook de pistes op de Schmittenhöhe er prima bij liggen. Ben je in de buurt, stuur ons dan zeker even wat foto’s.

Prettige zondag nog allemaal!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.