fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Aflevering 2

Geheimtipp: Voorjaarsskiën op de Kitzsteinhorn

Wij zijn stiekem best wel een beetje fan van het voorjaarsskiën. Sinds ik in Oostenrijk woon is mijn skiseizoen alleen maar langer geworden. Het begint al in oktober (ook mooi trouwens!) en eindigt pas diep in het voorjaar. Echte winter is mooi, maar inmiddels kijk ik ook elk jaar weer uit naar die echte voorjaarsski dagen. Heerlijk gewoon.

Voorjaarsskiën, waarom dan?

Pepijn schreef al een artikel met vijf goede redenen om in april te gaan skiën. Waar begin april nog vrijwel alle skigebieden open zijn, zijn dit eind april enkel nog de hoge gebieden of gletsjerskigebieden. En juist die hoge of gletsjerskigebieden bevallen mij bij het voorjaarsskiën zo goed. Mits het mooi weer is, dat zeg ik er wel bij. Want wat is dat zonnetje lekker! Na een lange en koude winter heb ik genoeg van de kou, maar niet van het skiën. En dat maakt het voorjaarsskiën voor mij zo mooi.

Zon, sneeuw, strand. Nou ja, bijna dan!

Geloof het of niet, maar het voorjaarsskiën geeft je zo nu en dan echt het zomergevoel. Het is niet meer koud, voor de afkoeling zorgt de sneeuw en de ligbedjes in de zon staan voor je klaar om lekker in bij te kleuren. Uiteraard afhankelijk van het weer kan die winterjas uit en lig je heerlijk in je t-shirtje in de zon. Wij hadden dus zo’n dag. Puur genieten. Let wel op dat je je goed insmeert wat door de weerkaatsing van het zonlicht door de sneeuw verbrand je binnen no-time.

Onze dag op de Kitzsteinhorn in Kaprun

De vakantieregio Grossglockner Zellersee vroeg ons om het voorjaarsskiën eens wat meer onder de aandacht te brengen. Ik zou haast zeggen dat het de perfecte dag was. En nee, hier hebben we niet speciaal op gewacht om te kunnen filmen. Het was toeval, want eigenlijk hadden we alleen op deze dag allemaal tijd. En wat een geluk. Strakblauw en heerlijk warm. In het dal zou het bijna 25 graden (!) worden en dat betekent dat het ook op grote hoogte warm is. Op 3000 meter was het vandaag een graad of vijf, maar door de kracht van de zon (en natuurlijk je warme skikleding) voelt het fors warmer aan. In de ochtend waren de pistes perfect. Heerlijke grip. Natuurlijk was het warm en in de loop van de dag werd het tot op grote hoogte behoorlijk zachter, maar hee dat hoort een beetje bij het voorjaarsskiën natuurlijk. En wat er ook bij hoort is gewoon heerlijk van die voorjaarszon genieten. En dat zie je vanaf de lunch ook gebeuren: het wordt rustiger en rustiger op de pistes en de terrassen en ligstoelen stromen gezellig vol. En wij deden precies hetzelfde. TOPDAG!

Voorjaarsskiën: Tip voor de meivakantie

Hoewel de seizoenkaarten straks niet meer geldig zijn, gaat het voorjaarsskiën op de gletsjers nog wel even door. De gehele maand mei is het sowieso nog fantastisch. Ga je binnenkort nog naar Oostenrijk, misschien wel in de meivakantie, dan kan je best overwegen om nog een skidagje mee te pakken. Wij kunnen het als ‘Geheimtipp’ in het voorjaar zeker aanraden. Veel plezier!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.