fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

Zomer op de Schmittenhöhe

Wandelen op de Schmittenhöhe: onze huisberg

De Schmittenhöhe in de vakantieregio Grossglockner-Zellersee is waarschijnlijk het meest bekend van de wintersport, maar ook in de zomer is deze berg de moeite waard voor een bezoekje. Wandelen op de Schmittenhöhe staat gegarandeerd voor mooie uitzichten. Ook wij lopen regelmatig omhoog op onze ‘huisberg’ de Schmittenhöhe.

Wandelen op de Schmittenhöhe: groene huisberg

Waar je ook bent in de vakantieregio Grossglockner-Zellersee, de in de zomer altijd groene Schmittenhöhe is niet te missen. De glooiende heuvel die vanaf het meer van Zell am See omhoog prijkt, is in de zomer een ware belevenisberg. Meerdere liften zijn geopend, de meeste hutten en restaurants op de berg zijn open en vanaf de top heb je een schitterend uitzicht. Genoeg mogelijkheden dus om te wandelen op de Schmittenhöhe. Wij startten onze tocht in Aufhausen, net om de hoek bij Zell am See.

Door bossen en over de piste omhoog

Vanaf Aufhausen loop je in zo’n 4 uur omhoog naar de top van de Schmittenhöhe. Er zijn verschillende routes omhoog, maar wij lopen meestal eerst vanuit onze achtertuin richting de Schoberalm (yes, dat pisterestaurant op de dalafdaling bij de Areitbahn) en vanaf hier het bos in omhoog. Afwisselend loop je op de piste of in de bossen en zo vervolg je de klim omhoog.

Speichersee wordt blauwe oase

De meertjes op de Schmittenhöhe die de sneeuwkanonnen in de winter van water voorzien worden in de zomer kraakheldere, blauwe meertjes in een schitterend groene omgeving. Bij het meertje bovenaan de Glocknerbahn vind je ook heerlijke ligstoelen waar je op een mooie dag prima even kunt blijven liggen! Vanaf hier vervolg je de weg omhoog over de Breiteckalm en dan nog het laatste stukje naar de top.

360 graden uitzicht op de Schmittenhöhe

Het bijzondere aan de Schmittenhöhe is het 360 graden panorama vanaf de top. Omdat de berg de hoogste is in zijn directe omgeving kun je naar alle richtingen van het uitzicht genieten. De schitterende blauwe Zellersee, de witte Kitzsteinhorn, het lange Pinzgautal, de pistes van Saalbach-Hinterglemm, alles is vanaf hier te zien! Na deze lekkere klim omhoog namen wij de Porsche design gondel naar beneden. Kortom, een mooie berg om niet alleen in de winter (zag je onze winterse aflevering vanaf de Schmitten al?) maar ook in de zomer te bezoeken!

 


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.