fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Alternatieve route

Alter Tauernweg: Alternatieve route bij de Krimml Watervallen

De Krimml watervallen behoren tot de 10 meest bezochte bezienswaardigheden van Oostenrijk. Dit betekent dat het er in de zomer behoorlijk druk kan worden. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar een mooie alternatieve route om de Krimml watervallen te bereiken en bekijken. De hoofdroute / toeristenroute gaat rechts van de waterval langs, maar wist je dat je ook links van de waterval omhoog kan? Vanaf de Alter Tauernweg zie je de watervallen van een kant, waarvan je ze (waarschijnlijk) nog niet gezien hebt.

Alter Tauernweg: weg van de drukte bij de Krimml watervallen

De alternatieve route zijn wij op het spoor gekomen dankzij een tip van een Oostenrijkse kennis van ons. Die vertelde ons dat deze route veel mooier is, maar vooral heel veel rustiger. Meestal loop je hier compleet alleen. En dat hebben we ervaren zeg. In plaats van eerst in de rij voor de kassa te staan en daarna tussen de vele toeristen omhoog te lopen, hoefden wij niet langs de kassa en liepen we volledig alleen over een schitterend wandelpad. Een wandelpad dat al sinds de tijd van de Romeinen schijnt te bestaan. Deze route heet niet voor niets de ‘Alter Tauernweg’.

Prachtig bos met uitdagende route

De Alter Tauernweg gaat door een prachtig stukje bos en brengt je regelmatig tot op enkele meters van de Krimml watervallen vandaan. Terwijl je aan de overkant de aangelegde uitzichtplatformen vol ziet staan met fotograferende toeristen, ben je hier heerlijk alleen en is het genieten van de rust en het bulderende geluid van de waterval. Let wel op, want deze wandelroute is niet zo strak aangelegd als de toeristenroute. Het is wel een officieel wandelpad, maar uitdagender dan de ‘normale’ wandelroute. Goede bergschoenen zijn dus geen overbodige luxe.

Niet vergeten je bijdrage te leveren

Via de Alter Tauernweg route heb je twee keer de mogelijkheid om via een brug over te steken naar de hoofd / toeristenroute. Eén keer net na de ‘Almkiosk 2’ en één keer helemaal bovenaan de waterval. Zo maak je uiteindelijk een leuk ‘rondje om de waterval’, waarbij je via de toeristenroute naar beneden loopt. Eigenlijk kan je via deze route dus gratis naar de Krimml watervallen, want een kassa kom je niet meer tegen. Toch is het wel zo netjes om – zoals via een informatiebord aan je wordt gevraagd – beneden aan de kassa je bijdrage te leveren. Het wandelpad moet immers onderhouden worden. En ach, wat is die € 5,00 entree (Stand: 2019) nou eigenlijk? Meer informatie over de Krimml watervallen lees je in dit artikel.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.