fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

De groeten uit...!

Bizarre uitzichten vanaf de Zugspitze (2.962m) in de zomer

Yes! We zijn weer terug in de ons zo geliefde Tiroler Zugspitz Arena. Afgelopen winter waren Valentijn, Wouter en ik al een lang weekend in deze mooie regio en werden we overvallen door een flinke sneeuwstorm. Desondanks vonden we het er schitterend dus besloten we deze zomer terug te gaan om ook in het groene berglandschap een kijkje te nemen. In deze aflevering van de groeten uit…! ga ik de Zugspitze op!

Prachtig in de winter, schitterend in de zomer!

Als je ons al een tijdje volgt dan heb je de afleveringen van de winter misschien wel gezien. We zijn toen gaan skiën in Lermoos, Berwang en maakten een culinaire skitour in Ehrwald. Tijdens de filmdagen sneeuwde het als een gek waardoor we de zon nauwelijks hadden gezien, maar dat maakte het misschien alleen maar nog bijzonderder. Hoe dan ook, de sneeuw is nu verdwenen en heeft plaats gemaakt voor een super groene regio met nog steeds dat heerlijke uitzicht op (en dit keer ook vanaf!) de Zugspitze.

Tiroler Zugspitzbahn

Je kunt de Zugspitze zowel vanuit Duitsland als vanuit Oostenrijk bereiken. Wij nemen uiteraard de kabelbaan vanuit Oostenrijk en rijden met de auto vanuit Berwang naar de Tiroler Zugspitzbahn in Ehrwald. Ik heb er zin in, want afgelopen winter stond dit ook al op het programma maar dit was toen niet gelukt vanwege het slechte weer!

De kabelbaan brengt je echt in no-time vanuit het dal tot het bergstation en de uitzichts-platformen op maarliefst 2950 meter hoogte. In de lift al heb je een spectaculair uitzicht en zie je dat het mooie groene dal steeds ruiger en rotsachtiger wordt. Boven aan gekomen is het een stuk koeler, maar dat was geen probleem op deze bloedhete dag!

Op de grens met Duitsland

Boven op de Zugspitze loopt precies de grens tussen Duitsland en Oostenrijk. Vroeger had je hier zelfs je paspoort nodig om de grens over te gaan! Nu kan je gelukkig makkelijk van de ene naar de andere kant lopen. Is toch een apart gevoel zo’n grensovergang bovenop een berg. Officieel gezien is de Zugspitze ook de hoogste berg van Duitsland, maar vanuit Oostenrijk kan je ‘m dus ook prima bereiken.

Je kan echt allen kanten op kijken, je ziet de gletsjer op het Zugspitze plateau (of wat er van over is althans), de verschillende dorpen van de Tiroler Zugspitz arena maar bij mooi weer zie je zelfs de bergen in Zwitserland en Italië of de stad München! Nadat wij van het uitzicht hadden genoten doken we nog even het museum in, daar ontdek je meer over de geschiedenis van de berg en zijn kabelbanen. Erg interessant!

Relaxen op de Gamsalm

Eén ding is zeker, je zal niet de enige zijn met mooi weer bovenop de Zugspitze. Het is het echte highlight van de regio en zowel vanuit Duitsland als vanuit Oostenrijk komen er ontzettend veel mensen de berg op. Begrijpelijk – want het uitzicht is fantastisch – maar wellicht niet helemaal het ding voor mensen die rust zoeken. Maar ook daar hebben we wat op gevonden: nadat we met de lift naar beneden gingen dronken wij nog wat lekkers bij de Gamsalm in Ehrwald, lekker rustig én we vonden nog een plekje voor onze hangmat!

Kortom: ben je in de Tiroler Zugspitz Arena onderweg, dan is een bezoekje aan de Zugspitze een echte must (zowel in de zomer als in de winter). Je komt er niet voor je rust, maar wilt het zeker ook niet gemist hebben.

Dat was ‘m weer voor deze aflevering, de groeten!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.